Kubismi on modernin taiteen ismi. Noin satakymmenen vuotta sitten se syntyi ja viitisentoista oli kukoistuksessaan. Pablo Picasso ja Georges Braque sen kehittivät, kuten kirjoitettu on. Yllä on talvinen tuokiokuva pihaoravastamme sellaisena kuin hän kameran kennolle linssin läpi tallentuu ja sitten GIMP-ohjelmalla taidesuotimen avulla kubistiseksi tyyliteltynä. Olen aina tykännyt kubistisista asetelmista ja maalannut niitä hiukan itsekin. Tyyliin liittyy vielä usein kollaasitekniikka, ja varsinkin Braque liimaili asetelmiinsa sanomalehtien otsikoita.
Tähän olen kollaasityyliin lisännyt ruokavaliosta kertovan otsikon ja palan kaarnaa antamaan volyymia oikealle alanurkalle.
6 kommenttia:
Hyvä kvadristi -kariav
Kovasti säästeliäästi on tuohon Grankullan ja Laihian vaakunain peilikuvaan tullut nuita kuutioita. Neliöitä ja suorakaiteita sitäkin enemmän.
Oravainen on tainnut päästä pestyn rahan kätkölle, tai ainaskin pestyjen postimerkkien ?
Tai on selvinnyt voittajana Oravaisten taistelusta, ja palkintoshekkejään siinä lajitteleiksen.
Palkokasveille on kääntänyt selkänsä tämä picaoireinen kurre, kun käpykaartiin käy tiensä.
Silmäsi on tarkka. Se oikea alakulma pitikin saada tukkoon, muuten kurre putoaa raameista ulos, jos vähänkin horjahtaa!
Tosi on, että huolimati ismin nimestä kuutioita niissä harvemmin tapaa. Kaksiulotteisuus ainakin maalaustaiteen puolella on rajoittava tekijä. Jos kuutiota katsoo niin, että yksi kylki vain näkyy, voi olla, että niitä on tasopinnoillakin. Ainakin Janne Kuutio on esiintynyt kirjan kannessa. Palkohedelmistä ilmoitetaan syöjän - tai liekö syöjätär, tarkempia anatomiatestejä en perussuomalaiseen tapaan ole tehnyt, talviturkki on vatsapuoleltakin kovin tiivis, ja katsekontaktilla ei asia selviä - takana sommittelun tasapainoisuuden vuoksi, johon liittyy myös oikeaan alanurkkaan sijoitettu objekti, jonka toinen kommentoija oli oravalle hyväksi ja turvalliseksi havainnut, käpykaartiin siis ei ole lähtemässä hän. Asia on ajankohtainen, kun pihassamme sembramännyt saavat käpyjä, joiden mehukkaita siemeniä, kuin pestoa, on hyvä ahnehtia pitkät syyskesäiset päivät.
Muunnetussa kuvassa ruokapöntön väri latistuu ja muodot häviävät taustalumen ja pöntön katon yhdistyessä vaaleaksi kuvioinniksi. Siihen sekoittuu myös kaide, jolla orava istuu. Lisäsin tummemman kuvion nurkkaan turvaksi, ja ohjelman suodatintoiminnolla valitsin pinnaksi kaarnan. Enemmänkin siitä tuli kuparisen kohokuvan näköinen.
Tässä vielä elävää kuvaa tammikuulta.
kavi
minusta yläkuvan kurre on luonnollisempi ja somempi - melkein kuin se makeisorava!
Menit töhrimään luonnontuotteen - onneksemme et ollut kaiken luoja, alkuluoja: Minkähän näköstä täällä nyt olisikaan! Kun nyt on jo tämmöseks männy.
Sottoo se tietää, kun nyt on jo tämmöseks männy - kahtokeehan piälle...
Lumen luojahan minä vuan - näättää nyt vessatteeks kiäntyvän.
Lähetä kommentti