Ranskalainen yrttimunakas vihannesten kera. Juomana aamulla keitettyä vihreää teetä. Haarukkaa on käytetty vispaamiseen ja paistamiseen. |
Jos sinulla ei ole omaa kanalaa, mene kauppaan ja osta vähintään 4 kananmunaa. Niiden hinnat vaihtelevat, mutta etupäässä ne ovat suhteellisen halpaa ravintoa. Tällä hetkellä en ole perillä niiden terveellisyysarvoista. Ne, kuten voi, kahvi, punaviini ja monet muut proteiini-, kolesteroli- ja hiilihydraattilähteet sijoittuvat terveysakselilla eri dosenttien lausuntojen perusteella vaihdellen joko riskimpään tai riskittömämpään päähän.
Kunnollinen munakas, kuten kuvassa - tosin rulla jäi hiukan auki - syntyy seuraavasti: Kopauta raaka kananmuna sivuttain pöydänpintaan, niin, että kuori rikkoutuu. Älä riko munaa veitsellä tai lyömällä se astian reunaan. Jos haluat nyppiä kuorenpaloja raa'an munan joukosta, niin okei, mutta ranskalainen kokki ei halua.
Valuta muna pienehköön pyöreäpohjaiseen astiaan. Tee kolmelle muulle hankkimallesi munalle sama.
Ennen munien käsittelyä olet leikannut saksilla tai puukolla nipun persiljaa hyvin hienoksi kuppiin. Sirottele persiljasilpun sekaan aromisuolaa ja valkopippuria.
Ota haarukka ja vispaa sillä hyvin tarmokkaasti ja tarpeeksi kauan raa'at munat tasaiseksi massaksi. Jos olet lisännyt munien sekaan vettä tai peräti vissyä, kuten joissakin ohjeissa suositellaan, varo, ettei ranskalainen kokki näe sitä. Älä käytä vispainta, haarukkaan ei tartu massaa, ja voit käyttää samaa työkalua koko prosessin ajan. Lisää maustettu persiljaseos sekaan.
Lorauta pannulle öljyä ja (ruoka)lusikallinen voita, jos haluat vähän ruskistusta. Kaada munaseos hyvin kuumalle pannulle ja sorki sitä haarukalla pullistumia puhkoen ja tasoitellen, kunnes se tuntuu irtonaiselta ja yhtenäiseltä, mutta päällyspuolella on vielä nestettä. Kallista pannua ja kääri haarukan avulla omeletti rullalle. Valuta se lautaselle ja syö vihannesten kera.
2 kommenttia:
kavi
vihreetä teetä - muka!
Valkopippuri ei sovi mihinkään mausteeksi niin kuin ei spulikaan, ettäs tiijjät. ;)
Muuten herkulliselta näyttääpi.
Aattelin ensin silputa sipulia salaattiin, mutta en mausteeksi vaan ihan särpimeksi.
Vihree tee on pussissa vihreetä, mutta vein seassa värjääntyy kuvan mukaseks - ihan suun mukkaista on.
Lähetä kommentti