Tietokirjan 17. osa käsittelee S-alkuisia asioita, ilmiöitä ja henkilöitä. Ensimmäisessä artikkelissa S-kirjaimen historian jälkeen puhutaan Sabinista, Albert B. Äkistään ei ehkä tule mieleen, mikä mies ja mistä komppaniasta, mutta kun kirjaa selataan vähän pitemmälle, ja vastaan tulee saman alan Salk, Jonas, niin lääketieteestähän siinä on kyse, eikä mistään vähäisemmästä kuin poliorokotteen kehittämisestä. Molemmat tohtorit olivat amerikkalaisia ja kehittivät rokotetta omalla reseptillään. Salkin perua on neulalla pistettävä, tapetuista polioviruksista tehty, ja Sabinin tuote on suun kautta, esim sokeripalan kera nautittava, eläviä viruksia sisältävä. Suomessakin sokeripaloja syötiin tässä tarkoituksessa viimeksi 21 vuotta sitten.
S-kirjan yhdessä artikkelissa puhutaan tietysti myös sokerista. Siitä tuli mieleen, että Suomen asukasluku Väestörekisterikeskuksen mukaan oli viime vuodenvaihteessa 5326314 henkeä. Jos kaikki rokotettaisiin sokeripalamenetelmällä ja käytettäisiin Dansukker Sirkkua, tarvittaisiin 17754,38 kpl 300 palaa sisältäviä 750 gramman pakkauksia.
Kirjassa ei ole kuvaa Sabinista eikä Salkista, ylläoleva on napattu Wikipediasta.
6 kommenttia:
Olin ihan varma kun hiljaa hivuttamalla kuin sökökorttia pihistäen kuvaa ylhäältä vieritin että HONECKERIN Ierikka sieltä alkaa hahmottua, että mites se nyt tuommosta...
Muistatko muuten Kühnhackelin?
Minä taas pähkäilin aikani, että kenestä Aku Ankan henkilöstä tuo kuva on, ja sitten välähti, että tämähän se.
Tätäkö meinaat?
Olen minä Aku Ankassa jonkun tuollaisen nähnyt, vaan Hoonekkeriksi en kehdannut edes arvata.
Taisin saada semmoisen sokeripalapolion joskus nyrkillä tapettavan kokoisena. Myöhemmin sitten ihan piikin ovat tuikanneet.
Kühnhackl oli nimensä veroinen!
Honeckerista tuli mieleen Ulbricht, ja muistin erään uutisankkurin ääntäneen hänen nimensä teksasilaisittain AllbRait! Niin ja etunimen Voolterr...
Kariav
Sitä sitä, Ramses Häyrinenhän kutsui häntä tai sitä Makasiiniritaksi.
KariR
Volter kuuluu aina vain ihanteelleni Kilven Veelle
= http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/16962/ei-parempaa
Lähetä kommentti