Huom! Obs! Sis. tuotesijoittelua, Inneh. produktplacering
|
Sipulit kuutioidaan Nicer Dicerilla |
|
Paistinpannu IKEA, lasta ja ketsuppi Lidl, soijakastike K, pippuri Santa Maria |
|
Jauheliha lisätty sipulin joukkoon |
Edellisistä keittiöjutuista onkin vierähtänyt aikaa jo kosolti. Siitä huolimatta olen syönyt päivittäin, ja ruoanlaittokin on sangen säännöllistä. Tällä kertaa valmistamme bolognalaisen kastikkeen pastan, tarkemmin tagliatellin, kumppaniksi. Kuivattu vehnäjauhotaikina litteinä suikaleina kuten tässä tapauksessa tai monessa muussa eri muodossa on suosittu ravintoaine, ehkä jossain määrin terveellinenkin.
|
Ketsuppia ruiskutettu |
Aterian valmistamiseksi tarvitset 3 kerää pastaa ruokailijaa kohti, 400 grammaa jauhelihaa, 2 isoa tai 3 pientä sipulia, pari ruiskausta soijakastiketta, lorauksen öljyä, tarpeellisen määrän - aika runsaasti - ketsuppia, mustapippuria myllystä, juustoraastetta, kattilan ja paistinpannun. Jauhelihan määrää syöjää kohti ei ole määritelty. Liha ostetaan kaupasta valmiissa pakkauksissa, joista mainitun kokoinen soveltuu tarkoitukseen. Tietysti jos sinulla on omia tuotantoeläimiä, joita nälkääsi teurastat ja jauhat, voit mitoittaa mielesi mukaan. Hyvä kastike tekee ruokapöydässä aina kauppansa, ja joku ahnehtii enemmän kuin joku toinen.
|
Kastike hautumassa. Tilkka vettä lisätty. |
|
Pasta sekoitettu joukkoon. Vihreydeksi lisätty pakastettua basilikaa. |
Laita pastakerät kattilaan kiehuvaan veteen. Pienennä kuumuutta, kun keitos kuohahtaa yli. Katso, että makaronit pysyvät kattilassa. Pelkkä ylikuohuva vesi ei haittaa niinkään kuin levyllä tai liekissä käryävä kiinteämpi aines. Keitä niin pitkä aika kuin pussissa käskytetään. Sillä aikaa kun pasta kiehuu kattilassa, kuumenna pannu. Sipulit olet pieninyt jo valmiiksi. Jos käytät laillani TV:stä tuttua Nicer Dicer®-laitetta, kuutioi pieniruutuisimmalla terällä.
Kuullota sipulit vähäisehkössä öljymäärässä. Kun kuultavat, lisää jauheliha. Töki lihamöykkyä paistinlastalla pienemmäksi ja kääntele, kunnes se on hiukan ruskistunut, liha nimittäin. Ruuttaa pannulle ketsuppia sumeilematta, ruiski soijakastiketta, suolaa ei tarvita erikseen, ja myllytä mustapippuria. Ketsuppi sakeuttaa kastikkeen, varo ihmeessä vehnäjauhon lisäämisen ajattelemistakaan, samoin kuin minkään Dolmio-päivän viettämistä, vaikka mamma kuinka luonnontuote olisi. Komean ruskean värinen mössö saattaa kaivata pienen tilkan vettä hiukan vetreytyäkseen.
Kun pasta on al dente-vaiheessa, ota kattila hellalta, kaada lävikköön, huuhtele ja kippaa tagliatelle pannulle kastikkeen päälle. Sekoita niin, että lihakokkareet, paksu liemi ja pasta muodostavat mahdollisimman homogeenisen kokonaisuuden. Säädä lämpö pienelle ja laita kansi päälle. Odota, kunnes toiset ehtivät ruokapöytään. Annoksen päälle voi lautaselle ripotella juustoraastetta hän, ketä sit diggaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti