Syyskuun iltapalana tarjoillaan juustokakkua. Hellattomalle ja paistotaidottomallekin sen valmistus sujuu helposti. Tarveaineina kuvan kakkuun on käytetty pohjaksi Digestive-keksejä murskattuna ja sekoitettuna voihin, joka on taas tällä viikolla terveellistä lääkäreiden suosittelemaa laihdutusainetta. Digestivien suuri hiilihydraattipitoisuus kumoaa tosin voin laihdutustehon, mutta kun aineet tasapainottavat toisiaan, ei vahinkoa pystyne tapahtumaan puoleen eikä toiseen.
Kakun vaalean osan muodostaa eri tuorejuustoista (mm. mascarpone, philadelphia, ym hienonkuuloiset maitotuotteet) jotka on sekoitettu ja maustettu runsaasti hapokkailla sitruuna- ja limemehulla.
Koristeeksi on asetettu puolukoita, joiden koosta voi päätellä myös kakkupalan ja kastikelasin mitat. Lasi sisältää n. 1 cl kakun makuun sointuvaa Riga Balzams-nimistä juomaa, jonka kakun keittiössämme tehnyt henkilö kävi meille noutamassa varta vasten R:n kaupungista Liivinmaalta.
Päivän iltapalamusiikin on säveltänyt 15.9.1572 syntynyt saksalainen Erasmus Widmann. Tanskalainen nokkahuiluyhtye soittaa tansseja, joilla jokaisella on naisen nimi. Balsamin jälkeen sopii ottaa vaikka pari tanssiaskelta soiton tahtiin.
Tässä on siis sangen eurooppalainen kulttuurisekoitus ruokaa ja musiikkia, jossa ei tarvita sotilasjunttaa eikä panssarivaunuja nautintoa rauhoittamaan.
3 kommenttia:
Ainekset ovat tuttuja minulle. Sinä olet vain osannut yhdistellä niitä näin oivallisesti.
Harhaanjohtavaa on tuon juoman nimittäminen balsamiksi. Paitsi siinä tapauksessa, että edelliset juomat ovat haavoittaneet ihmistä niin, että balsamia tarvitaan.
Kaunis kuva ja asetelma.
Houkutteleva ohje
Kuten tekstistäkin käynee ilmi, en ole kakun tekoon osallistunut muuta kuin tuon palan leikkaamalla ja puolukoita asettelemalla.1 (tämä ykkönen tuli, kun DNA:n mokkulaattori päätti sulkeutua hetkeksi ja sitten kohta pyysi uutta pin-koodia; kaikkihan tiedämme, mikä sen koodi on).
Mitä taas balsamiin tulee, niin... no.
kav
Kiitos, kelpaa!
Lähetä kommentti