Arvelin siitä viimeksi kirjoittaessani, että L-osan aloittaisi "laboratorio", mutta ei. Ensimmäinen artikkeli L-kirjaimen historian jälkeen on "Labor". Oppikoulussa meille taidettiin opettaa, että englanniksi se on "labour" ja amerikaksi sama ilman uuta - kuten myös "color/colour".
Käsite "Labor" määritellään seuraavasti: "Labor is the human activity that puts a roof over our heads, food in our mouths, and clotches on our backs. It generally refers to the work performed by people for other people."
Aiheesta on kirjoittanut 9-sivuisen artikkelin Louis Hollander, joka on Amalgamated Clothing Workers of America-liiton varapresidentti.
Jutussa käsitellään aliotsikoin, kuinka työväenliike alkoi, teollinen vallankumous, labor Yhdysvalloissa, kansainväliset järjestöt, liikkeelle tärkeitä päivämääriä Yhdysvaltain ja maailman historiassa.
Kuvateksti: Women took an active role in the labor movement in the early 1900's
Kirjan viimeinen artikkeli käsittelee Luxemburgia. Joskus miettii, kirjoitetaanko se ämmällä vai ännällä - vaikeita maannimiä on maailma tulvillaan.
Kirja sanoo, että Luxemburg on "The Land of Haunted Castles" - kummituslinnojen maa; 999 neliömailin alalla on yli sata enimmäkseen raunioitunutta linnaa.
Maan favorite hero, suosikkisankari, oli Jean l'Aveugle, eli Sokea Jussi (1296-1346), joka menetti näkönsä, mutta osallistui taisteluun päätettyään, että voisi nähdä.
Artikkelin mukaan Luxemburg on tärkeä kansainvälisten ja eurooppalaisten organisaatioiden keskuspaikka.
Jutun on kirjoittanut Susan C. Stone, Former Consultant, U.S. Governement ja tarkistanut Luxemburgin suurherttuakunnan lehdistöattasea André Claude.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti