Päivän ruokaohjeen innoittajana on syyskuun 4. päivänä vuonna 1768 syntynyt ranskalainen diplomaatti Francois Rene de Chateaubriand, joka on antanut nimensä tuhdille liharuoka-annokselle. Valmistaminen on perin helppoa, jos et itse pysty lehmää teurastamaan, osta kaupasta hyvin riippunut sisäfile. Siitä saa oikeasti vain kaksi annosta, sillä fileen päät ovat jo liian suippoja kunnon pihviin. Paista öljyn ja voin seoksessa halutun kypsyiseksi. Ripottele päälle mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Kuva ei ole Karin keittiöstä vaan Wikipediasta. Näppää suuremmaksi, jos olet lihansyöjä ja kuolaa vapaasti.
Kun olet siirtänyt lihat pois pannulta, ota esiin punaviinipullo ja kaada siitä sopiva loraus suuhusi ja pannulle voi-öljy-seoksen sekaan pannulle kastikeainekseksi.
Joskus taannoisina vuosikymmeninä olin Saksassa sikäläisen harrastuspiirin (vain miehiä) mukana valmistamassa ruokaa. Ideana oli, että jokainen vuorollaan eri kokoontumiskertoina toimi chefinä. Silloin kun olin porukassa, tehtiin täytettyjä broilerinkoipia. Luut keitettiin liemeksi, ja sekaan kaadettiin valkoviiniä. Joka ukko oli käsi ojollaan kattilan päällä lasin kanssa silloin, yleinen mielipide oli,että viinille on parempaakin käyttöä kuin keittoliemenä olo.
Rituaaliin kuului myös, että tehtäväjaon aikana nautittiin pilsener-bieriä ja lenkkimakkaraa, jotta ei nyt sentään nälkä kesken ruoanlaiton yllättäisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti