22.9.2016

Ennen säteitä


Palaamme eläkeläismiehen seikkailuihin sote-kentällä.

Kutsussa olleen päivämäärän koittaessa mies vyöttää itsensä ja suuntaa kulkuneuvonsa keulan kohti lähintä yliopistosairaalaa. Sää on sumuinen, eivätkä auringonsäteet vielä jaksa puhkaista harmautta. Edellisillä käynneillä menoa hidastuttaneet päällystystyöt on saatu tehtyä, viivoja maalataan ja joku kaivinkone on tonkimassa pientareita.

Matka suuntautuu nyt eri rakennukseen kuin aikaisemmin. Uusi ja hieno näyttää tämäkin olevan. Odotusaulassa on erikoisen näköisiä tuoleja. Ne voi istuessaan kääntää eri suuntaan, mutta kun nostaa jalkansa irti lattiasta, ne pyörähtävät alkuperäiseen asentoonsa. Suuresta ikkunasta on näkymä viereisen rakennuksen katolle, johon on pystytetty monimutkainen putkistojärjestelmä. Se tuo mieleen takavuosien tietokonepelit, joissa liikuttiin sokkeloisissa kaupunki- ja tehdasympäristöissä. Kutsunumero tämän ja projektiin kuuluviin seuraaviin käynteihin on 13. Sitä pidetään onnettomuuden lukuna, mutta käytännössä perjantai 13. päivä tuotti onnettomuutta vain ristiretkien rahoitus- ja suojelutoiminnalla rikastuneelle Temppeliherrain ritarikunnalle lokakuussa 1307, jolloin Filip Nelonen vangitutti kaikki ranskalaiset järjestön jäsenet, jotka sitten poltettiin myöhemmin roviolla.

Numero 13 napsahtaa näytölle kutsuen lääkärin vastaanotolle, ja vähän myöhemmin hoitajan puheille, jossa käydään läpi päivän seuraavia toimenpiteitä. Infon jälkeen hoitaja pyytää saada halata, ja lupa myönnetään.

Nyt on aikaa lähteä etsimään syötävää. Pääsairaalan kanttiiniin on pitkä ja monimutkainen matka, mutta sinne löydetään. Pääsairaalan pääovella kuvataan televisio-ohjelmaa. Pyörätuolissa olevaa päävammaista miestä työnnellään edestakaisin kameran ohi. Pelottavan näköinen irokeesikampauksinen niitein ja ketjuin koristeltu nainen antaa ohjeita kuvaajalle.

Syönnin jälkeen on aika siirtyä takaisin ensimmäiseen rakennukseen. Seuraavaksi otetaan kuva ja sormenjäljet. Kasvokuva riittää tässä laitoksessa, toisaalla on käytäntönä ottaa myös profiilikuva ja liittää alle numero. Jommalla kummalla etusormella pystytään tästälähin ilmoittautumaan, kylmillä säillä kannattaa kuitenkin lapanen tai hanska ottaa pois kädestä.

Vuorossa on tietokonekuvaus. Se ei onnistu ensimmäisellä kerralla, ja tutkittava passitetaan juomaan lisää ja tulemaan puolen tunnin päästä uudestaan. Uusi tulos hyväksytään, ja potilas lähtee taas kohti pääsairaalaa, jossa hänet tungetaan magneettikuvaustötteröön - ahtaan paikan kammoa ei ole, mutta korvatulpat ja kuulosuojaimet pannaan päähän. Kysytään, tarvitaanko musiikkia, mutta siitä kieltäydytään. Kone vinkuu, ulisee ja jyrisee aikansa. Lopuksi kerrotaan, että joku osa siinä on rikki, eikä tulosta saatu - uusi aika annetaan ensi viikolle, jolloin vehkeen pitäisi olla kunnossa. Kaikesta huolimatta kiitetään kohteliaasti, kuten on opetettu, vaikka ylimääräinen käynti .....taakin.  

7 kommenttia:

Vox Populi kirjoitti...

Hyvä navigaattoririippuvainen kariav

Se on hyvä olla semmonen laite auton etuakkunalla, joka näyttää, jotta suoraan mennään.
Etenkin kun tie näyttää akkunankin läpitte ihan suoralta.

Jonniinverran voipi hämmennystä syntyä väriaistimuselimissä, kun opaslaite usuttaapi violetille eli kreteliinille tielle, mutta etuakkunasta ei sevväristä tietä näjy.
Herkempi painaisi heti jarrut pohjaan ! Ja ulos tähhyilemään, jotta missä se kreteliini !

Se putkikokkero siellä sivurakennuksen katolla on kuulemma 3D-havainneopas niille osaamattomille, jotka sairaalan alueella etsivät ruokalaa tai lääkäriä, tai mitä niitä on.

Paras ois kuiteskin ottaa se kreteliinin tien opastaja mukaan sinne sairaalasokkeloihin.
Monissa sairaaloissa kun on lattiaan laitettu semmoset värilliset opastusviivat, joita pitkin kun vain kävelee, niin oikiaan paikkaa päätyy.
Vaikeinta se on joskus se kävely niin kapeaa viivaa pitkin. Meinaa herkästi jalka sivulle horjahtaa.
Joilloin on pakko palata alkupisteeseen ja yrittää uuvvestaan.

Pittää vaan toivoa, että juuri kreteliini viiva vie oikiaan paikkaan.
Muuten on hukassa !

Se irokeesiniittityttö ketjuineen on kuulemma sikäläisen sairaanhoitolaitoksen tatueeraaja, joka sitten ne merkit varapiällysmiesten opastama tökkii uhrin nahkaan.
Sennäkösiä näyttävät näköratiossa olevan ulkomaankin tatueeraajat.

Ketjut on mukana sen tautta, jos ei uhri muuten pysy aloillaan.

Magneettikuvauskone kuulemma särky juur silloin, kun niittityttöä kokeeksi kuvattiin.
Puolet niiteistä irtosi hetpaikalla. Ja tukka nousi pystyyn.
Lentävät niitit aiheuttivat sille lykättävälle päähän ne vammat.

Toivottavasti paluumatka onnistu. Hankalaa taisi kuiteskin olla se peruutusvaihteella ajo. Muutenhan ei ois siitä navigaattorista ollu mitään hyötyä.
Siinä kun kreteliini tie johtaa vaan sinne Kuopijoon päin.
Tai sitte kotimatkalle koko hökötys takaikkunalle, ja taustapeilistä suunta.

kariav kirjoitti...

Kyllähän siellä rantuja permannossa oli, mutta kun piti rampata kahen talon väliä välillä ulkoilmassakin. Siellä oli vain soraa asvalttia ja tiilipintaa. Uudemmassa talossa toisen päädyn ovessa luki opastukseksi "sädehoito" ja toisessa "kappeli" - sujuvaa ja käytännöllistä sinänsä.

Alueuutisissa näyttivät pätkän tulevasta ohjelmasta, mutta siinä oltiin synnytysosastolla, jonka senkin ulko-oven näin, mutta mikkään retliini viiva ei näyttänyt sinne kummiskaan johtavan.

Paluumatka onnistui hyvin, kiitos vain. Kun lähdin tuohtuneena magneettimyllystä, unohdin poiketa paineenlaskulla, ja niinpä poikkesin Ikean lihapullaravintolan vessassa. Lihapullia ei tehnyt mieli, kun filmausta katsellessani söin lohisoppaa, ja kotona odotti rasiallinen torilta ostettuja paistettuja muikkuja.

Tatuointia eivät muuten suostuneet pettymyksekseni tekemään - kultajyväset ajavat kuulemma saman asian. Tässä voisikin olla markkinarako semmoisille, jotka tahtovat tatskan, mutta eivät halua sitä näyttää. Sama koskee varmaan läväreitä.

hikkaj kirjoitti...

kavi
Mikä idea! Tatuointi joka ei näy.
Siinä meille liikeidea - Sie tiskiin, Voksi takahuoneeseen hommanhoitoon ja mie jos hallituksen pj:ksi viimmennii ylenisin siis ei ku se muuan Muhametti.

kariav kirjoitti...

Lattiaan pitäis maalata violetti raita opastukseks tiskille ja siitä takahuoneen ovelle. Ensin maksu ja sitten jokkainen vois valkata mieleisensä jyväset vaskoolista. Korotetulla maksulla pääsis ite huuhtomaan. Vihapuhheita ei sitten hyväksytä - siltä Muhametiltakkaan.

Äijä kirjoitti...

Minullaki on kokemusta sairaalan sokkeloissa seikkailemisesta, kun tätä nykyistä rosessia aloittelin alakuvuojesta, niin ei maamme vanhimman kaupunkin viisastenkerhon lasareetista meinannut millään löytyä oikeaa paikkaa.

Seuraavilla kerroilla olen osannut. Viimeksikin marssin ihan sopivasti ja oikeana aikana ihan oikeaan paikkaan.

Presidenttimme syntymäpitäjän sairaalassa oli opastusviija, jonka avulla oikea luukku löytyi, tuossa parisen vuotta sitten.

kariav kirjoitti...

Kyllä sitä immeinen niin urrautuu, jos vanhenookin... Presidenttimme syntymäpitäjästä rupesin heti vuntieraamaan, että onko siellä Pielavein sairaalassa niin monta luukkua, jotta opastusviivat on pitännä vettee :)

Vox Populi kirjoitti...

Hyvä syntymäkotikuntaväki

Eikös Sääksmäki-Luumäki linjalta löyvvy karsina joka sorkalle ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Aiheutetut

# 1950-luku 60-luku aamuhartaus aamutee aapinen aasinsillat aateliset Afrikka aika aikakauslehdet ainekirjoitus ajan kulku ajankohtaisuus ajatelmat aku ankka akvarelli Alabama alankomaat Alaska Aleksanteri III Aleksis Kivi alkoholi alkuperäiskansat alkusoitto allegoriat alumiini Amerikka ammunta anagrammit ananas Anglia animaatiot anteeksianto anteeksipyyntö antirasismi apinat aprilli apteekki arabialainen kulttuuri arabit Arizona arkiset väärinkäsitykset arkkitehtuuri arpajaiset aseet asetelma askareet askartelu aterimet Audi auringonpimennys australia auto Auto Union autoilu autokatsastus autokilpailu autokoulu autolautta Autot avaruus avioliitto baarit babysitting Bach banaani banjo Baranov barokki BB-talo be bop Beatles beethoven berberi Bessie Smith blogit Blue Monday blues bmw boogie-woogie British Empire broileri Buddy Holly Butlins byrokraatti bändit cab calloway Caterina Valente cembalo Chaminade Charlie Parker Chile claves Clayderman Coca-cola cognac cola colosseum coverit cowboy daguerrotypia Dalida ddr dekkari design Dexter Gordon dinosaurukset direktiivit Disney DNA dodekafonia doping drinkit Edmund Spenser Edward Burnes Eino Leino ekspressionismi elektronimusiikki elokuva elokuvat elokuvataide Elukat Elvis eläkkeet elämänviisaus englanti enkeli Erasmus ergonomia esivanhemmat Espanja etualan tarkennus etätyö EU Eulenspiegel euro Eurooppa euroviisut faabelit farkut fasaani filosofia fleece fluxus Ford formula 1 fotorealismi Freddy Quinn Galuppi gamba genealogia Glen Miller google googlish Grieg grilli grillimakkara haaksirikot hakit hakkerointi halaus halko hallitsijat Hamina hampaat hampurilainen Hankasalmi harakka harava haudankaivuu havaiji Hazard hedelmäpuut hedelmät hehkulamput heinäkuu heinänteko helle helmat helmikuu helmitaulu helteet henkilörekisterit heraldiikka herne hevonen hevoset hiekka hihamerkit hihat hiihto hiilikuitu hillo hillotolppa hippiet historia hiukset Honda horoskooppi huhtikuu huijarit huilu Hula huonekalut huopikkaat huotra huumori huutokauppa hymiöt hymyhuulet hyttyset Händel häntä härkä häät höyry höyryveturit Ibsen Idols Iittala IKEA ikiliikkuja ikkuna ikkunanpesu ilahduttaminen ilmastonmuutos impressionismi intiaanit Irlanti iskelmät islanti israel isänmaallisuus isät it-ala itikka itsenäisyys Jack Scott jalkapallo Japani jauheliha jazz jenkka jeti joet John Coltrane joulu joulukalenteri joulukuu joulukuusi joululaulu joululaulut joulumusiikki joulupukki jouluvalot jouluvirsi jouset jousisoittimet juhannus juhlat julisteet junat juoma juomalaulu juomat juusto juustokakku jänis järvi jäsenkirja jätelipeä jääkiekko jäätila kaapit kahvisuodatin kaide kaivos kaksintaistelu kalat kaleidoskooppi kalenteri kalenteri. kevät kalenteri56 Kalevala kalkkuna kalliomaalaus kampa kanava kansa kansakoulu kansallispuvut kansatiede kantri kapellimestari karaoke karhu karkauspäivä karkausvuosi karppaus kartat kartta kasakat kasino kassi kasvit katsastus kattaus kaukolämpö kaukosäädin kauniit valokuvat kaupankäynti kaupat kauppamatkustaja kauramurot keinu keinuminen keisari keittiö Kekkonen kello kemia kengät kertomus Keski-Suomi keskiaika keskiolut keskuslämmitys kestopuu kesä kesäkuu kesäleski kesäloma kesämökki kesätapahtumat kevät kielenkäyttö kielet kieli kieli poskessa kielioppi kielitaito Kihlaus Kiina kiinteistönhuolto kilpailu kilpaurheilu kinkku kirjaimet Kirjallisuus kirjapaino kirjasto kirjat kirkko kirkot kirsikka kirvat Kirves kissat kitara kitkeminen kivi klarinetti koirat koivupuu kojeet kokoonpanot kola koneet konsertit konsertto konvarit Korea korkeakulttuuri korot korppi korut kotitalous kotka koulu koulumuistot kouluruoka Kreikka Kristiinankaupunki kromosomi kubismi kukat kukko kulttuuri kulttuuripääkaupunki kuningas kuninkaalliset kuninkaat kunnanvaltuusto kunnat kunta kuntauudistus kuntoilu Kuopio kuorolaulu kuu Kuuba kuukaudet kuulapelit kuulo kuulustelu Kuusi kuutamo kuva-arvoitus kuvaamataito kuvankäsittely kuvanveisto kuvataide Kvagga kylpylä kylätapahtumat kyntö kynät kypärä kyykkä käki kännykät käpy käsiteollisuus käsityöt käytännön opetukset käännökset laboratorio Lada lahjat laivat lakana lammas lampaat lamppu lamput lapio lasi lasinaluset laskimet lastuvilla lauantai laukka laulukirjat Lehdet Lehdistö lehtivihreä leijona leikit leipä leivokset lenin lenkkeily lentokoneet les fauves. les six levitteet Lidl lied liettua liha lihapullat liikenne Liisa ihmemaassa liiteri Limburg linja-auto linnut lintu lintulauta lippu lipputanko liputus listat loimi lokakuu loma Loppiainen lotto louhos lukio lumi lumicola lumipallo lumityöt luolat luonto Luostari luumut luvaton ase lyhenteet lyijykynä lämmitys lämpötila lääketiede lääkkeet lääkärit Lönnrot löytöretket maahanmuuttaja maailmankansalainen maailmanloppu maakuntalaulut maaliskuu maantieto maapähkinä maaseutu maat maatalous Mainila mainokset maisema maisemat makkara Mannerheim Mannheim margariini Marilyn marjat Marketti marraskuu marssi marssimusiikki Marty Wilde matematiikka matkailu matkakertomuksia Matkus matonpesu matto mausteet media meemi meetwursti mekaaninen musiikki Meksiko melodraama meri meripihka merkit merkkipäivät messut metronomi metsästys midi mietelause Mikkeli Mikki Hiiri mikrofoni missit mitalit mmm monot moottoripyörät mopot Moskvitsh Moskvitsh 407 Mozart muisti muisto muistomerkit munakas muoti muoviesineet murre murteet museot musiikki musiikki. dallapé musiikkitermit musta makkara mustarastas myrsky myötähäpeä mäenlasku Mäki mäkihyppy mänty mökki naakat naakka naisten viikko naru Nasta-kerho nato naulat nelikenttä Neuvostoliitto New Mexico nigerian kirjeet niitit niksit nimenkirjoitus nimet nimipäivät nobelpalkinnot Nokia nokkahuilu Norja Nostalgia novellit nuket numerot Nummisuutarit nuohous nuotit nuottikirjoitus nurmikko nypyt nyrkkitöny näppäimistö näytelmät oboe Okapi Olavi Olavi Virta olut olympialaiset omaishoitaja omaishoito omena omenapuut Ooppera oopperalaulajat op-taide oppikoulu orava orvokki osavaltiot paavi Pacius paikkakunnat paimenet paita pakkanen pakkoruotsi Palestiina palindromit palloilulajit pankki paraati parkkiautomaatit partikkelit partiointi passi pasta Pat Boone patsaat pehmusteet peippo peltikatto penkinpainajaiset penkkarit Pennsylvania pensasaita perhoset perinne perjantai perspektiivi peruna peruskoulu peräkärry petaaminen philosophy piano Picasso piccolohuilu pienoismallit pihamaa pihlajat piippu piirakka pikkujoulu pilvet piste pizzat pokeri poliisit politiikka polkka polkupyörä polttopuut pommit pop Porilaisten marssi pormestarit poro portteri Portugali posti postimerkit postmodernismi potkukelkka potkuri Poulenc prekessio presidentinvaalit presidentit Preussi prinsessa prinssi projektit propelli prosentti prosenttiyksikkö psykologia puhallinmusiikki puhaltimet puhe punkit Puola puolueet puolukka puolustusvoimat purjo purkkakuvat Putin puu puuhevonen puulajit puupuhaltimet puut puutarhan hoito puuteollisuus puutyöt puuveistos pyykinpesu pyöräily pähkinä päiväkirjamerkintöjä päivämäärät päiväntasaus päähineet pääministeri pääsiäinen pöllö Quest raamattu radio radio-ohjelmat radioamatöörit ragtime raha rakkaus ralli Rampal Ranska ranta rautatiet ravintola ravit ravut Reg Owen reino renessanssi renkaat revolveri Rick Nelson ristiäiset risusavotta risut ritarit robotti rock and roll rokotus romantiikka Rooma rovio ruhr ruis Runeberg runous ruohonleikkuu ruoka ruokinta Ruostumaton teräs Ruotsi ruotsin kieli rusakko ruska rusketus Russ Conway ruusut ruuvit saappaanheitto Saarenmaa saarni Sacha Distel sade sadut sahapukki sahatavara sahaus Saimaa saippua sairaala sairaanhoito sairaudet sairaus saksa saksofoni Salaatti salakirjoitus salami salamurhat salapoliisit samba sammakot sananlaskut sanaristikot sanat sandaalit sanoitukset sarjakuva sarjakuvat Sarkasmi satelliitit satelliitti sattumuksia sauna Savo savupiiput Schleusingen Schumann Scifi Seitsemän veljestä sekalaista selfie sello selluloosateollisuus sementti seteli shoppailu sibelius sienitaudit signac siili siilit sijamuodot sika sillat silmu siluetti sinappi singapore Sipilä sipuli sireeni sirkus sisävesimatkailu skandaalit skotlanti snapsi Snellman Soisalo soittimet soitto soittokeikat sokeri solmio sommittelu sormihyrrä sosiaalinen media sota sotaväki sote sotilaat Spike Jones Spitfire Sputnik steppi stride suihkuhävittäjä sukellusveneet sukkahousut sukkanauha sukset sukulaiset sukututkimus sulttaani sumu suojautuminen suola suolisto suomenkieli Suomi Suonenjoki surrealismi suudelmat suvivirsi Sven Tuuva syksy syltty sylvester syntymäpäivät syyskuu syöpä sä-passiivi sädehoito sähkö sävellajit säveltäjät Säynätsalo sää säätila taide taidemuseo Taiga taistelut taitto takki talouspolitiikka talvi talvirenkaat talvisota tammikuu Tampere tango Tanska tanssi tanssimusiikki tapahtumat tarvikkeet tasa-arvo tatar tattari taudit tavat teatteri Ted Herold tee teekutsut tehtäviä Teiniliitto teiniyhdistys teippi tekniikka tekokuu tekstinkäsittely teleportaatio televisio teltta tenori tenorisaksofoni tervapääskyt terveydenhuolto terveys terveysjuoma Texas The Beatles The Belmonts The Impalas The Platters tienpito tietokilpailu tietokirjat tietokoneet tietokonemusiikki tietovuoto tievalaistus titus toivotut tonttu Topelius torkkupeitto torvisoitto tositeevee toukokuu traktorit Trinidad trumpetti Tsaikovski tsekki Tukholma tuli tulipalot tulitaide tulitikkuetiketit tulitikut tulivuoret tuohi tupakka tuppi Turkin sota Turkki turkkilaiset Turku turve tutkimusmatkat tuttavat tuuba tuuli TV tv-ohjelmat twist Twitter tyrni tyylisuunnat työkalut työkalut. lumilapio tähtitiede täi UFO uinti UK ukkonen Ukraina ukulele ulko-ovi ulkomaalaiset ulkomaat unet upseerit urbaani sanakirja urheilu urheiluautot urut USA uskonnolliset tilaisuudet uskonnot uuni uusi vuosi uuspeili uutiset vaa'at vaahtera vaakuna vaakunat vaalit vaatetus vaatteet Valamo valelääkärit valetta valkosipuli vallankumous valo valokuvat valokuvaus valot valssi valtion laitokset vanhojen vitsien tuunaus vanhukset vapaaehtoiset vappu Varkaus varpaat varuskunnat vegaani veivit Venus Venäjä venäläinen musiikki verikoe vesi vessapaperi vetypommi Vietnam View-Master vihannekset viidakko viihde viikingit viikonpäivät viili viina viini villi länsi villieläimet virka virkamies virkatie viro virret visailut vitamiini viulu Vivaldi Vladimir Serov vodka voi voiteluöljy Volter Kilpi vuodenajat vuodet vuosijuhlat välimerkit väriperspektiivi värit värityskirja Wilbert Harrison ydinsäteily yhdydsanat yhteislaulu ylikonstaapeli ylinopeus ystävyys ystävyyskunnat ystävänpäivä Yves Rocher äänet äänite öljy öljy-yhtiöt