Pakkaset ovat sahanneet ylös ja alas, nyt lienee noin 10 astetta Celsiuksen asteikolla. Ilmaisen hernekeiton ja makkaroiden houkuttelemana kävin tutustumassa piensahayrittäjien talvitapahtumaan. Koneita oli monenlaisia, pitkittäin ja poikittain sahaavia ja pilkkovia. Keittoa ja makkaroita oli lehtitietojen mukaan varattu 500 hengelle, mutta silti rokka oli lopussa, kun paikalle pääsin.
Videolla näkyy, kuinka vaakunapuun runko muuttuu laudoiksi. Alla olevassa kuvassa odotellaan, että päästäisiin muuttamaan makkaraa "kansantuotteeksi" (sit. Veikko Huovinen).
Tämäniltaisessa juhlassa, johon osanottajia kehotetaan pukeutumaan "juhlavahkosti", puheen pitää tunnettu sahuriparlamentaarikko.
1 kommentti:
Reilun kuukauven piästä alakaa olemaan parraat ajat pölökyn halakasuun. Siitä kun tekköö tolokun taapelin, että jättee kunnon ilimaravot, ja vielä puolisen metrijä ylimmän varvin piälle tekköö katon, nii syksykesällä käypi jo sypäkästi rakennuspuuks. Kevätahavilla pittää suaha kuivummaan, vuan kääphän se nykyvään kuivurjloessae. Aenae ennen ulukokuivattu kesti höölättynä paremmin kun uunissa kuivattu. Tuppaa se uuni, ruoja, keittelemmään vallanni närreestä ja männystä pihkat ulos, ja höölättynä tuppaa pinnasta irtoelemmaan sälöjä.
Lähetä kommentti