Uutinen kertoo, että jos Mona Lisa-maalauksen silmiä katselee sopivassa valossa suurennuslasin kanssa, niistä löytyy koodeja. Tutkijat arvelevat, että niistä saattaa selvitä Graalin maljan kätköpaikka. Toisessa silmässä on kirjainyhdistelmä LV, jonka on tutkimuksissa havaittu melko suurella todennäköisyysprosentilla tarkoittavan taiteilijan nimikirjaimia. Toisen silmän koodit ovat vielä epäselviä:
- Niistä on vaikea saada selvää, mutta siinä näyttäisi olevan kirjaimet CE tai B. Myös numero 72 on nähtävissä tai merkkiyhdistelmä L2, tutkija toteaa.
No, CE on tietysti tuttu koodi, Wikipedia sanoo siitä seuraavaa:
"( CE = Communité Européenne ( Ranska ))
CE-merkintä tuotteessa osoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien vaatimukset ja, että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkastukset. Euroopan talousalueella merkintä on pakollinen tietyissä tuoteryhmissä, kuten leluissa, koneissa ja sähkölaitteissa. CE-merkintä tuli ensimmäiseksi EU-maissa käyttöön leluissa vuoden 1990 alusta."Mona Lisaa voi siis turvallisesti tarkastella, siinä ei ole pieniä irtoavia osia, jotka saattaisivat mennä hengitys- tai ruoansulatuskanaviin, eikä siitä oikein käsiteltynä saa sähköiskuja.
B-koodi johdattaa meidät tietenkin Belgiaan ja Bruxellesiin, L2 tarkoittaa Lagrangen pistettä no 2.
Kuten tiedämme, ja kuten Wikipedia opettaa,
"Lagrangen pisteet ovat esimerkiksi aurinkoa kiertävien kappaleiden, kuten maan ja avaruusalusten kiertoradoilla kohtia, joissa kahden toisiaan kiertävän massapisteen vetovoimat sekä keskipakoisvoimakumoavat toisensa niin, että kolmas, pieni massa voi pysytellä niissä paikoillaan suhteessa kahteen muuhun kappaleeseen. Kahden kappaleen muodostamaan systeemiin liittyy viisi Lagrangen pistettä, joista käytetään merkintöjä L1, L2, L3, L4 ja L5. Näistä L1 on kappaleiden välissä, L2 ja L3 niitä yhdistävän janan jatkeella molemmin puolin (L2 pienemmän ja L3 suuremman kappaleen takana), ja L4 ja L5 tämän suoran ulkopuolella siten, että kumpikin niistä muodostaa kappaleiden kanssa tasasivuisen kolmion.
Lagrangen pisteet voidaan määrittää esimerkiksi Auringon ja jonkin planeetan tai myös planeetan ja sen kuun muodostamalle systeemille. Esimerkiksi Maan ja Kuun välissä on ns. libraatiopiste L1 ja kuun takana L2. Tunnettuja ovat myös Auringon ja Jupiterin muodostaman systeemin lagrangen pisteet L4 ja L5, joissa sijaitsevat troijalaiset asteroidit. Jos kappale sijaitsee lähellä Lagrangen pistettä, sen rata on niin sanottu hevosenkenkärata eli se huojuu Lagrangen pisteen yli.
Lagrangen pisteet on nimetty ranskalaisen matemaatikon Joseph-Louis Lagrangen mukaan, joka keksi ne vuonna 1772 tutkiessaan kolmen kappaleen ongelmaa."
Koodiluku 72 voisi viitata Israelin Jumalan nimien lukumäärään Kabbalan mukaan.
Leonardo oli hyvin perillä avaruustekniikasta, suunnittelihan hän helikopterin ja laskuvarjonkin.
Päivän Youtubena Nat King Cole kertoo Mona Lisasta. Jouluun se ei liity mitenkään. Videolle on ympätty musiikin lisäksi amerikkalaisen elämänmuodon esittelyä ja taidetta.
Kauneimpia joululauluja tuli puhallettua 16-miehisen/naisisen jousiorkesterin kera sunnuntaina puolentoista tunnin ajan, ja homma jatkuu tänään pitäjän toisessa kirkossa soittokunnan voimin. Huomenna onkin sitten vuorossa erään kylän joulujuhla, jossa soittokunta laulattaa joulua maallisemmissakin merkeissä.
Radiossakohan se oli vai telkussako puhuttiin uskonnottomien joululauluista. Jos uskonnottomilla tarkoitetaan niin skeptistä jengiä, että pukit ja tontutkaan eivät mene jakeluun, laulut ovat aika vähissä. No, onkos tullut kesä voisi olla, koska siinä ei puhuta Jeesuksesta eikä tontuistakaan, siinä tosin on harmillinen toivomus ainaisesta joulusta. Se kuitenkin kelpaa kirkon kauneimpiin joululauluihin. Juicen Sikaa ei lauleta kirkossa, mutta siinäkin puhutaan joulun tähdestä, ei käy. Porsaita äidin voisi soveltua sekä Joulu on taas, kattilat täynnä puuroo.
Kuopio näkyi aamu-uutisissa olleen Suomen kylmin kaupunki, täällä puolensataa kilometriä etelämpänä on nyt vain 15 miinusastetta, mutta eiköhän se siitä pakkaseksi muutu, kun odotellaan rauhassa.
3 kommenttia:
Jo vain oli Nat King Cole hienoääninen viihdelaulaja.
Minä tulen joululaulu- sun muine pohdintoineni päivän jäljessä, kun hääty sitä tarinaa kertoa.
Nat King Cole vaikutti aikanaan tajuntaa räjäyttävällä tavalla pianonsoitto-opiskeluuni.
Aaronista olin älynnyt, että Iloisten ja Surumielisten Tanssien myötä pystyi minkä kappaleen hyvänsä soinnuttamaan kolmella soinnulla. Ukko Nooaan kokeilin aluksi. Sitten alkoi radiossa soida Natin "Skip to my Lou", jonka nuotin sain sitten kinuamisen perästä. Siitä taas älysin humppakompin, jota sitten sovelsin Ukko Nooaan.
Aaronilta siis soinnutus ja Nat King Colelta komppi. Vasemman käden nuotit saattoi unohtaa; sointumerkit riittivät.
Musiikkia on kahta lajia, valssia ja humppaa.
Poikkeuksen tekee Kalevala ja Take Five, jonka osasin pianolla soittaa alkuperäisessä es-mollissa. Minulla oli Brubeckin Time Out-levy ja nuotit kaikkiin sen biiseihin. Levy ja nuotit ovat valitettavasti kadonneet. Levyn taisin vaihtaa johonkin, vihkon pölli joku Valtion Poikaleirin Alipäällystöä Kouluttavan Yksikön vintiltä musiikkiharrastushuoneesta.
Tässä vielä Skip To My Lou
Lähetä kommentti