Vuoden viimeinen kuukausi alkaa tuttuun tapaan. Lunta on kotitarpeiksi ja ilma kylmä ulkona. Kuukauden kalenterikuva esittää hetkeä, jolloin joulu on jo käytännössä ohi. Tärkeimmät lahjat - auto ja aseet - on kuorittu paperista. Muotonsa puolesta avaamattomat paketit ovat pehmeitä, joten EVVK vaan niille. Joulukuusi, aika paksurunkoinen, notkuu koristeiden painosta. Normaalistihan pienen näreen oksat nousevat rungosta ylöspäin, mutta tämä on Disney-kuusi, sahanteräinen profiililtaan. Jämäkkätekoinen himmeli, olisiko bambusta tehty, tuo joulumieltä pirtteihin pieniinkin. Vasemmalla seinällä oleva esine voisi olla ryijy talonpoikaiseen tapaan. Hienommissa perheissähän saatettiin nähdä "Hirvet lähteellä"-gobeliini, ellei sitten kanalintuaiheinen maalaus.
Taidekalenterin koko vuoden kuvat on koottu tähän esteettisen nautinnon aikaansaamiseksi. Nautinnon voi saada monella tapaa. Joku käy Guggenheimissa, joku lätkäottelussa, joiltakin kysytään: "Lähteeks tytöt kuunteleen seireenejä?"
Kuvat selosteineen ja kommentteineen ovat löydettävissä kukin tämän vuoden kunkin kuukauden alussa. Kuvatekstiä niksauttamalla pääset lukemaan.
Viime kuussa en jaksanut/viitsinyt/halunnut/kyennyt kirjoittelemaan kovinkaan monta juttua, enkä takeisiin mene määrästä nytkään, mutta hei, nähdäillään!
5 kommenttia:
kavi
noista saisit sellasen vuosikuvakalenterin koottua, jotta oksat pois! Kalapenneis tyraseltytöttii, vai oliko ne misuliinejä.
Lämmin henkäys jokaisessa taulussa. Hyvä sarja, iha veskielellä ootti kuukausien vaihtumista, niin pääs kuvanautinnoille. Kiitän.
Uusimman seinäryijyä jäin vuntsimaa: kohan ei ois joku pöytäpeli?
Tuo punanen risti on oikeesti sellanen hoppeenvärinen nelisakara, jota pyöräytettiin sormilla pöyvän pinnalla.
Sen vinhaa vauhtia oli sitten mukava katella, jos pyöräytys onnistu, ja jännittää putooko se lopulta laattialle.
Kiitoksesta kiitos, tähän blokiin en ole viime aikoina kerennyt kovasti paneutua - muuta kulttuuria on kehitteillä, mutta pysytellään kanavalla.
Tuo seinäkalenteriajatus on kyllä ollut mielessä, tod.näk. toteutuu ensi vuodeksi - oliskohan menekkiä?:)
Tuo himmeli on muuten aika taitavasti piirretty. Itse en ole koskaan yrittänyt.
Hyvä joulukuinen väki
Siellä tuvassa käypi läpiveto vasemmalta oikealle, niin on kuusi kallellaan ja peilipiironki länkällään. Ellei viimeksimainittu ole oikein Pisa-koulun veistokäsityön tuotteita.
Onneksi on kuusenjalassa pidempi uloke tuulen alla, jottei rojahda kuusi koristeineen ja Davidintähtineen pehmolahjojen ja piirongin päälle.
Turvallisuussyistä onkin ihan viisasta pitää kuusen alimmainen kyntteli sammuksissa, jottei leikkivä lapsonen itseään käräytä.
Hyvä on lapsen suunnata Joulupukin tuomalla palopäällikön leikkiautolla tuulta päin, niin ei mee tukka silmille. Vaikka tokikin parturin jäljiltä siili- tahi jenkkimallia. Tai sitä Kim Jong-un-tyyliä, jossa ohimot on kynitty kaljuiksi.
Bambuhimmeli lienee joutunut heiluriliikkeeseen, ja on juuri vastatuuleen suuntautuvan heilahduksen ääriasennossa.
Joulusiivouksen yhteydessä on ikkunaremontin kanssa pitänyt kovastikin kiirettä, kun on pensseli sohaissut paitsi lasiruutuun, myös tapeettiin.
Onneksi ei tapettimies vielä tuohon aikaan asiasta osannut närkästyä.
Osa tapeetista on strategisesti peitetty gobeliinilla, jossa lintuperspektiivistä voidaan havaita raamatulliset viisi tyhmää neitsyttä käsi kädessä, ihan omatekoisessa omakuvassa !
Tyhmyys ilmenee jo siitä, että jo lukumäärien hahmottamisessa on ITE-maalarineitsyillä hieman petrattavaa.
Kaikilla toki muodikas punavärjätty pallokampaus. Siinä Kim Jong-un joutuu häpiään.
Tuo kulttuurikehittely Topi Sorsakosken nimikkobändin puitteissa paljastaa vihdoin lukijoille blogistin naamataulun, vaikka epäselväksi jää, olikos se aito siinä ylimmässä pönötyskuvassa, vai niissä muissa.
Juu, olen muistaakseni kanssa ihaillut aikaisemminkin esim. tuota tammikuu -teosta. Kateellisena voin toki sanoa, ettei meillä ope ymmärtänyt antaa tuollaista valkoista väriä, joten tiedä, millaisen taitelijan maailma minussa menettikään.
Mitä tulee linkissä olevaan musiikkijuttuun, niin epäilen, että tässä saadaan vielä kovakin riita 2017 siitä, milloin Suomi itsenäistyi. Päivämäärä on taatusti 15.11. (valtalaki), mutta mikä vuosi? 1918 valittiin saks. kunkku ja siirrettiin vankileireille ne punikit, joita ei ammuttu (patit loppui) Uusi kirja aiheesta: http://www.adlibris.com/fi/kirja/saksalainen-suomi-1918-9789522343840
1919 saatiin tasavalta ja ihan säällinen pressa Ståhlberg
Lähetä kommentti