31.5.2011
Storm warning
Toukokuun lopuksi myrskyvaroitus. Iltapäivälehden nettisivulla näytettiin jo kuvia viime kesän kaatuneista puista, ja ihan tutulla seudulla, sekä uhattiin huomenna kalenterin mukaisesti alkavan kesän olevan vielä pahempi. Saapa nähdä.
Päivän musiikkiannos on Marin Marais'n (s. 31.5.1656) oopperasta Alcione. Siinä myrsky viuhuu valtoimenaan, mutta ei sanottavammin vaikuta rannalla seisovan neidin hiuksiin eikä helmoihin. Kuvasta tulee mieleen toinen, jossa myrskyn lisäksi tyttöä tuivertaa vihainen siivekäs, angry bird.
Siivekkään kuvaa on blogistani googlattu eniten yhdessä Moskvitshin kanssa. Mielenkiintoinen kombinaatio, eli jos yhtä, niin toista kans.
30.5.2011
5 x O
Samasta kansiosta kuin tuo verkkoaidan takaa otettu kuva on myös tämä. Seitsemän taalaa on pitänyt maksaa päästäkseen katsomaan kisoja heinäkuun lopulla vuonna 1952.
Vanha, pahansuopa ja kulunut vitsi kertoo, kuinka eräs pitkäaikainen valtakunnan päämies oli vanhoilla päivillään joutunut avaamaan olympialaiset. Puhe alkoi: - O, o, o..., jolloin adjutantti nykäisi hihasta ja kuiskasi: - Ne ovat olympiarenkaat.
Nurmen Paavo kävi sytyttämässä tulen, tosin ihan SVUL:lin hyväksymissä urheiluvaatteissa, eikä kuvan esittämässä asussa.
29.5.2011
Lassila etti kanoja
Muistatte varmaan, että nykyisin kiinteistöhuoltotehtävissä toimiva firma L&T oli aikoinaan myös pukinevalmistaja. Sota-aikaisen kadettikurssi 26:n kurssijulkaisussa esitellään Tiklas-tuotteita koko sivun ilmoituksessa. Saksassa ainakin eräät tummanpuhuvammat uniformut valmisti Hugo Boss, Suomessa on Tiklaksen lisäksi kurssijulkaisussa reklaamit Seligssonilta ja Karttuselta sotilaspukujen räätälöinnistä; Ab Skoha Oy mainostaa tillbehöörejä: kauluslaattoja, rähinäremmejä ym.
Tästä kadettikurssista olen kirjoittanut aikaisemminkin, kurssijulkaisu osui käteeni muutama päivä sitten arkistoja penkoessani. Kirjassa on aluksi koulun johtaja eversti Salmion, kadettikomppanian päällikkö everstiluutnantti M. Nevasaaren tervehdykset sekä kouluttajaupseereiden artiikkeleita sodankäyntiin ja sotilaan työhön liittyvistä aiheista. Kuvituksena on käytetty virallisempienkin juttujen yhteydessä karikatyyrejä. Teos on omistettu edellisen ja tämän kurssin aloittaneille kaatuneille oppilaille. Kurssi 26 jouduttiin keskeyttämään sodan syttyessä vuonna 1941, ja tauon jälkeen se saatiin päätökseen v. 1943.
Useassa artikkelissa korostetaan sotilaallista kuria ja käytöstä. Oikealla kurilla esimies saa itselleen arvovaltaa alaistensa keskuudessa. Myös muodollisuudet, tervehtiminen ym. ovat tärkeitä.
Julkaisussa on yhteiskuva ja haastattelu viidestä kurssilla olleesta Mannerheim-ristin ritarista - Varstala, Nissinen, Koli, Keinonen ja Pentti. Heiltä kysytään mm. syytä mitalin saamiseen, jännittävintä sotakokemusta ja kuinka saaja itse ja alaiset asiaan suhtautuivat.
Oppilaskunnan touhuista, urheilusta, orkesterista ja kuorosta on juttua. Kuoro kävi levyttämässä Yleisradiossa Martti "Pyssy" Turusen johdolla, orkesteri keikkaili useissa maanpuolustushenkisissä tilaisuuksissa ja urheiljat pelasivat käsi-, pesä-, kori- ja jalkapalloa, yleisurheilivat ja nyrkkeilivät.
Alla vielä pari reklaamia
28.5.2011
Postmodernia soinnutusta ja puusuksia
Tänään on tarjolla saksalaisen säveltäjä ja pianisti Friedrich Baumfelderin (s. 28.5.1836) eli Rietrikki Puupeltosen teos "Kehtolaulu". Muuten hyvinkin sovinnaiseen ja herkkään sävellykseen tuo ristiriitaa toisen tahdin toisen tahtiosan oikean käden kolmannella ja vasemman käden kakkossormella samanaikaisesti soitettavat sävelet b ja a. Vastaavasti seuraavan tahdin toisella iskulla soivatkin sävelet oktaavissa.
Puupeltoset ja -järviset hallitsivat hiihtävän maailman latuliikennettä aina siihen asti, kun ent. kansanedustaja Mieto (kesk.) hiihti kilpailun lopuksi suutuspäissään suoraan saunaan. Jos siellä olisi ollut puulämmitteinen kiuas, olisi seuraavan pesällisen sisältö ollut arvattavissa.
25.5.2011
Ilmaveivejä - Aircranks
Portugalin likapyykkejä pesi aikanaan pyykkäri huoleton, joka lantilla päätti ostaa leipää ja väkevöityä viiniä. Eduskunta äänestää tänään pyykkirahoista.
"Pyykki on pantu ja pysyy,
pysy lujana omalla maalla,
oma maa vielä sun kuntoas kysyy" (Heikki Klemetti)
Tämä veivi kuuluu Zeiss-Ikon-merkkiselle elokuvakoneelle. Vehkeessä on toki sähkömoottorikin, mutta alkupujotukset oli syytä tehdä veivaamalla. Katsella voi vaikka urheiluoelokuvia, joissa tehdään ilmaveivi ylämummoon - Aircrank to upper grandma.
Tällä veivattiin monen possu- ja nautaparan viimeinen matka kohti ihmisten "kähyisiä kitoja" (sit. V. Huovinen).
"Pyykki on pantu ja pysyy,
pysy lujana omalla maalla,
oma maa vielä sun kuntoas kysyy" (Heikki Klemetti)
Tämä veivi kuuluu Zeiss-Ikon-merkkiselle elokuvakoneelle. Vehkeessä on toki sähkömoottorikin, mutta alkupujotukset oli syytä tehdä veivaamalla. Katsella voi vaikka urheiluoelokuvia, joissa tehdään ilmaveivi ylämummoon - Aircrank to upper grandma.
Tällä veivattiin monen possu- ja nautaparan viimeinen matka kohti ihmisten "kähyisiä kitoja" (sit. V. Huovinen).
Ajankohtaista - Aktuellt
Ukot menossa leiriltä risutalkoisiin? Ehei, urheilijoita Helsingin XV olympialaisissa vuonna 1952. Kuva on otettu verkkoaidan takaa.
23.5.2011
kui üht nii teist samuti
Tuli käväistyä pitkästä aikaa tutulla paikkakunnalla Itämeren saarella, Saare maakonnas. Ylemmässä kuvassa taustaranta kuuluu pienemmälle saarelle, josta pengertie johtaa suuremmalle.
Alempi kuva, illalla otettu ja vähän tumman varjoisa, kuvaa lahontorjuntaa a-pylväässä. Kun tolppa sidotaan maahan upotettaviin betonipötkylöihin, laho pysyy poissa ilman kyllästysaineita.
Näistä maisemista kirjoittelin joskus aikaisemminkin.
Mutta nyt kun on käsitelty yhtä niin käsiteltäköön toista kans. Saarenmaahan voin palata myöhemmin.
-------
Mökiltä löytyi laatikko, joka sisälsi vihkon nimeltä "Abiturientin apu eli lukiota leikiten eli yllättäen ylioppilaaksi". Siinä ovat lähes kaikki koulumuistiinpanoni lukuvuodelta 1966-1967. Saksa, englanti, ruotsi, historia, matematiikka ja biologia seuraavat toisiaan vaihtelevassa järjestyksessä. Varsinkin historia, Suomen, on mielenkiintoista luettavaa useine henkilökuvineen, jotka ryydittävät kuivaa tekstiä erinomaisesti. Vihko on A4-kokoinen normaalilla ruudutuksella ja muovikansilla varustettu 80-sivuinen. Tässä esitettävät kuvat ovat oikeasti n. 3 cm korkeita.
Historian ensimmäinen sivu käsittelee nais-, raittius- voimistelu- ja urheiluliikkeitä - ei siis kauppaliikkeitä, ja historia päättyy sisäministeri Leinon kukistamiseen vuonna 1948.
Ensimmäinen kuva esittää Viktor Heikeliä, yliopiston liikuntalaitoksen johtajaa. Tekstissä puhutaan Ivar Wiskmanista "Turnareiden" perustajasta. Kuvassa tosin kerrotaan seuran olevan nimeltään "Tunarit" ja Viktorin taiturimainen yhdellä kädellä pelaaja. Suurin yllätys itselleni tuli, kun sotasyyllisyysnimien yhteydessä oli K. Rydmanin kuva!? (Alin kuva - kaikkia saat suuremmaksi näpsäyttämällä)
10.5.2011
Ai nou
Toukokuun alkupuolella tuuletellaan lippuja oikein olan takaa. Vappu, Äitienpäivä, Eurooppa-timon päivä, Snellmaninpäivä ja Kaatuneitten muistopäivä vedättävät huoltoyhtiöillä ja yksityisillä lipunhaltijoilla biljettiä salkoon vähän väliä, ja hyvähän se on, kun liputellaan, värilläkin on siinä väliä.
Sisäministeriö sanoo Suomen lipusta seuraavaa:
"Lippulaki määrittelee Suomen lipun abstraktisesti, joten Suomen lippu voi olla muutakin kuin konkreettinen sinivalkoinen kangaslippu. Jokainen kuvio, joka täyttää Suomen lipun mittasuhteista ja väreistä annetut määräykset, vaikkapa painettuna tarrana, on Suomen lippu."
Kansallislippu on muodoltaan suorakaiteinen ja sen mittasuhteet ovat:
- korkeus 11 ja leveys 18 mittayksikköä
- siniristin sakaran leveys on 3 mittayksikköä
- kenttien korkeus 4, tangonpuoleisten kenttien pituus 5 ja ulompien kenttien pituus 10 mittayksikköä.
Joten siis kun olet lähdössä Bratislavaan katsomoon lippumieheksi, katso, että mittasuhteet ovat oikein. Myös värit on oltava paikallaan, keltainen ja punainen allaolevassa määrittelyssä tulevat kyseeseen valtiolipuissa, eivätkä tarkoita tussilla valkoisiin kenttiin lisättäviä jääkiekkoilijoiden nimiä tai joukkueen kannustusta:
PMS-värijärjestelmän mukaiset lipun värit ovat:
sininen 294C
punainen 186C
keltainen 123C
Ainon päiväkin olisi muutamille meille horoskooppi-härjille henk.koht. liputuksen paikka. Katselin tuossa, keitä 10.5. syntyneitä esiintyy Wikipedian palstoilla, ja tässä kokoelma heitä:
Sävel-, tanssi- ja näyttämötaiteilijat:
1760 – Claude Joseph Rouget de Lisle, marseljeesin säveltäjä
1899 – Frederick Austerlitz (Fred Astaire), tanssija, laulaja, näyttelijä
1938 – Juha Vainio, sanoittaja, laulaja
1946 – Donovan Philips Leitch, skotlantilainen laulaja
1957 – John Simon Ritchie (Sid Vicious), Sex Pistols-basisti
1960 – Paul David Hewson (Bono), U2-laulaja, ihmisoikeusaktivisti
Murhaajat:
1838 – John Wilkes Booth, Abraham Lincolnin murhaaja, kuuluu myös edelliseen ryhmään
1875 – Eugen Schauman, Bobrikovin murhaaja
1955 – Mark David Chapman, John Lennonin murhaaja
Urheilijat:
1937 – Tamara Press, kuulantyöntäjätär ja kiekonheittäjätär
1958 – Harri Kirvesniemi, hiihtäjä
1977 – Nick Heidfeld, autonkuljettaja
Poliitikot
1928 – Arnold Rüütel, Viron presidentti
1959 – Ville Itälä, MEP
7.5.2011
SW-A
Päivän toisena taidekuvana taiteilija ja kielimies Sigurd Wettenhovi-Aspan (s. 7.5.1870) omakuva vuodelta 1898.
Ruotsalaiset kielitieteilijät todistelivat aikoinaan, että Ruotsi on perustettu n.v. 100 jKr, ja että sieltä on sitten länsimainen sivistys levinnyt koko Eurooppaan. Sigurd pani paremmaksi, ja todisti muinaisegyptin ja monen muunkin kielen kehittyneen suomesta.
Nykyään käytävään neekeriukko-keskusteluunkin Aspalla oli oma sanottavansa.
Neekeri-sana johtui hänen mielestään egyptin ilmaisusta Nes hashi kush, joka tulee suomenkielen lauseesta "ne haisee kuselle".
Taiteilijaa käsittelevällä sivustolla on esimerkkejä hänen maalauksistaan. Erityisen vaikuttava on pohjoiskarjalaista järvimaisemaa kuvaava taulu vuodelta 1942.
Tässä Wikipediasta lainattu pätkä:
Ruotsalaiset kielitieteilijät todistelivat aikoinaan, että Ruotsi on perustettu n.v. 100 jKr, ja että sieltä on sitten länsimainen sivistys levinnyt koko Eurooppaan. Sigurd pani paremmaksi, ja todisti muinaisegyptin ja monen muunkin kielen kehittyneen suomesta.
Nykyään käytävään neekeriukko-keskusteluunkin Aspalla oli oma sanottavansa.
Neekeri-sana johtui hänen mielestään egyptin ilmaisusta Nes hashi kush, joka tulee suomenkielen lauseesta "ne haisee kuselle".
Taiteilijaa käsittelevällä sivustolla on esimerkkejä hänen maalauksistaan. Erityisen vaikuttava on pohjoiskarjalaista järvimaisemaa kuvaava taulu vuodelta 1942.
Tässä Wikipediasta lainattu pätkä:
Esimerkkejä Wettenhovi-Aspan sanajohdoksista
- pyramidi = pyhät raamit
- Berliini = perälinna
- Egypti = Äijäkupittaa
- Tunisia = tuonensija (Aurinko laskee länteen eli tuonensijaan ja Egyptistä katsoen Tunisia on lännessä)
- prinssi = piirinseppä
- labyrintti = läpiriento
- Marseille = Merisäiliö
- Memphis = Mäenpisteaita
- neekeri = Ne hahsi kush (egyptiä, väitettiin tulevan sanoista "Ne haisevat kuselle")
- Malakka = maa lakkaa
- die (saksaa) = tissi
- geysir = käy siristen
- harmonia = haarapuumoniaisuus
- kulttuuri = kultaura
- muumio = muu mies
- seepra = seurahepo
- Ferse (saksaa) = jalkaperse
- Kemi = Kemi
- Maa = Má
- Meri = Meri
- Harmaa kissa = Harmáchis'
- Tumma = Thum
- Punainen = puna
- Sininen = Sini
- Aarre-kivet ("kirjastoissa") = Ar'chiv (= arkisto)
- Ratas-mies = Rada'més (= faaraon ajuri)
- Maatupa = Mastuba→ mastaba (= hauta)
- Niiloaa (= virran vesi"niiloaa") = Niilos (= niilin virta)
- Huoruus = H'orus (= rakkauden jumala)
- Neiti = Neith (= taivaan neito)
- Totta (= tosi, totta) = Tott (= totuuden, oikeuden ja viisauden jumala)
- Valtameri → Valtamer' → Valdemar
- Jalomeri → Jalm'er' → Jalmar == Hjalmar (Suomalainen nykyinen muoto Jalmari)
- kotilinna → Kot'lin'
- Pikkulinnan sikiö → Pik'ulinski'
- Kurupään sikiö → K'rupe'ns'ki
- Mer(i)linnansikiö → Merlinski
- Sepänlinna → Ze'pelin
- Seppälä → Sephala
- Sepänkylä → Sepkyl'
- Varjelusjoukko → varjojoukko → Varj'jåg → Varjag
- Kalameri → Kalamare → Kal'mare → Kalmar
- Vehkaselkä → vehk'sel → veiksel
- varpunen → varpuhnen
IYTCY
Päivän taidekuvana esittelemme Aachenista löytyneen ruudulliselle pergamentille piirretyn luonnoksen, joka kuvaa Kaarle Suurta sotilaallisine ja uskonnollisine asiantuntijoineen suunnittelemassa Euroopan valtioiden yhdistämistä yhteiseksi keisarikunnaksi. Isommalla kirjoitettu teksti "Iytcy" on lyhenne sanoista "Isänmaan ykseys todellisen Carolucsen yhdistämänä". Vasemmassa reunassa oleva yhtälö Am7=C6 lienee ensimmäisiä yrityksiä erityisen suhteellisuusteorian (E=mc2) luomiseksi. Himmeää tahraa pergamentilla on tutkittu, ja sen on todettu sisältävän oliiviöljyä sekä hiukkasia punasipulista.
Kuvan sommittelu on tyypillisesti keskiaikainen. Pöydässä on käytetty käänteistä perspektiiviä, ja arvokkain henkilö on kuvattu suurimpana. Tikli on ollut vanhemmassa kuvataiteessa suosittu lintuaihe onnea ja terveyttä tuottavana symbolina. Tunnetussa Heikki Klemetin lastenlaulussa se on lisäksi lahjakas ensviulun soittaja. Niinpä se on lisätty tähänkin työhön. Ikkunasta pilkistävät sarvet kuuluvat pyhälle neuvoa-antavalle unissakulkijavuohelle, joka on tullut suomalaisille tutuksi Mauri Kunnaksen piirroshahmo herra Hakkaraisena.
5.5.2011
Politiikkaa
Faber-Castell on tunnettu lyijy- ja värikynämerkki. Tämänpäiväisessä radio-ohjelmassa, jossa puhuttiin politiikan kielenkäytöstä ja jossa juontajana oli Tuomas Katajapensas (nimi suom.), oli mukana myös lyijykynän hypistelystä tunnettu Ylen poliittinen toimittaja (eläk.).
Kaikki keskustelijat olivat sitä mieltä, että jytkypuolueen vahvuus on siinä, että se osasi, tai sen edustajat osasivat puhua suomalaisille suomea. Politiikan eläk. toimittaja sanoi joskus hermostuneensa, kun haastateltavat poliitikot eivät osaa sanoa asiaansa kansantajuisesti. Sitten juontaja Katajapensas ja em. lyijykynästä tunnettu totesivat jotensakin, että monimutkaisten sanontojen ja vaikeiden ilmaisujen sijaan olisi hyvä käyttää vanlainereita.
Kaikki keskustelijat olivat sitä mieltä, että jytkypuolueen vahvuus on siinä, että se osasi, tai sen edustajat osasivat puhua suomalaisille suomea. Politiikan eläk. toimittaja sanoi joskus hermostuneensa, kun haastateltavat poliitikot eivät osaa sanoa asiaansa kansantajuisesti. Sitten juontaja Katajapensas ja em. lyijykynästä tunnettu totesivat jotensakin, että monimutkaisten sanontojen ja vaikeiden ilmaisujen sijaan olisi hyvä käyttää vanlainereita.
4.5.2011
Karin keittiö: Ruista hihaan
Puolukkapuuro ruisjauhon kera on erinomainen herkku, ravitseva ja edullinen perussuomalainen eväs. Tarvitset litran vettä, sitä saat maksua vastaan vesijohdosta, halvemmalla omasta kaivosta tai lähteensilmästä. Mikäli omistat ruisvainion ja osaat puida ja jauhaa, tulee jauhonkin hankinta halvemmaksi, jos vielä saat tukea viljelyyn. Muussa tapauksessa suhteellisen huokeaa on jauho nykypäivän kauppaliikkeessä. Voit tietysti taitella tähkäpäitä sapattina, mutta se voi olla hankalaa, vaivalloista ja ainakin suuremmassa mittakaavassa laitonta.
Kolmas ainesosa veden ja jauhojen lisäksi on puolukka, tuo Kalevalastakin tuttu marja, jonka syötyään Marjatta tuli raskaaksi ja synnytti Karjalan kuninkaan. Nykysanonnoissa puolukka kylläkin pyörii ihan muussa paikassa kuin Marjatan suussa ja mahassa.
Ohje:
- Laita kortteli puolukoita veden kanssa kiehumaan joko kuorineen tai ilman. Puolukoita ei ehkä kannata ryhtyä kuorimaan veitsellä, vaan voit tilsiä ne veden sekaan siivilän läpi, jos et halua ruokaan kuoria.
- Sekoita jauhot kiehuvaan seokseen.
- Lisää sokeria maun mukaan.
- Anna kypsyä hiljaisella tulella tai sähköllä.
- Syö kuumana, jos pidät löysästä, tai jähmeämpänä kylmänä.
- Annokseen voi lisätä maitoa tai muuta sopivaa lisuketta.
Kuvassa olevalla lautasella oli puuroa, mutta sen erinomaisuudesta johtuen kerkesin syödä sen ennen kuvan ottamista. Kävi vähän samalla tavalla kuin äidille, jonka piti lähettää opiskelijalapselleen rahaa, mutta ehti sulkea kuoren ennen rahan laittamista, jota tosin kirjeessään pahoitteli.
Myös lasi on melkein tyhjä. Siinä oli eteläafrikkalaista Footmark-viiniä, Pinotage-rypäleestä valmistettua. Wikipedian mukaan "Pinotagesta tehdystä viinistä saattaa löytyä hillan, balsamiviinietikan, pihkan, tervan ja paahdettujen hedelmien aromeita"
Kyllähän ne puolukan seuraksi maistuvat.
Sisältää muutakin tuotesijoittelua, lusikka Hackman, lautanen Kultakeramiikka. Meillä, jotka asumme Hackmanin tehtaan lähiseudulla, on kiusallinen tapa kylässä ja ravintolassa tutkia vaivihkaa pöydän aseistuksen alkuperää.
Tuosta Savonia-sarjasta oli taannoin markkinoilla versio, "Hackminna", jossa oli muovinen tuppi kädensijana. Tehtaalle tuli palautetta hantaakin irtoamisesta, joissakin näytteissä oli selvät ruuvipenkin jäljet, joten ihan normaalirasituksessa ne eivät olleet irronneet.
Ratkaisu löytyi liimaamalla metallinvärinen nasta kahvan kummallekin puolelle, ikäänkuin niittiä kuvaamaan. Tyytyväisyys tuotteeseen palasi heti, ja alan lehdissäkin kehuttiin kestävää ratkaisua.
Nykyään Hackman-aterimet tehdään Ranskassa.
Kolmas ainesosa veden ja jauhojen lisäksi on puolukka, tuo Kalevalastakin tuttu marja, jonka syötyään Marjatta tuli raskaaksi ja synnytti Karjalan kuninkaan. Nykysanonnoissa puolukka kylläkin pyörii ihan muussa paikassa kuin Marjatan suussa ja mahassa.
Ohje:
- Laita kortteli puolukoita veden kanssa kiehumaan joko kuorineen tai ilman. Puolukoita ei ehkä kannata ryhtyä kuorimaan veitsellä, vaan voit tilsiä ne veden sekaan siivilän läpi, jos et halua ruokaan kuoria.
- Sekoita jauhot kiehuvaan seokseen.
- Lisää sokeria maun mukaan.
- Anna kypsyä hiljaisella tulella tai sähköllä.
- Syö kuumana, jos pidät löysästä, tai jähmeämpänä kylmänä.
- Annokseen voi lisätä maitoa tai muuta sopivaa lisuketta.
Kuvassa olevalla lautasella oli puuroa, mutta sen erinomaisuudesta johtuen kerkesin syödä sen ennen kuvan ottamista. Kävi vähän samalla tavalla kuin äidille, jonka piti lähettää opiskelijalapselleen rahaa, mutta ehti sulkea kuoren ennen rahan laittamista, jota tosin kirjeessään pahoitteli.
Myös lasi on melkein tyhjä. Siinä oli eteläafrikkalaista Footmark-viiniä, Pinotage-rypäleestä valmistettua. Wikipedian mukaan "Pinotagesta tehdystä viinistä saattaa löytyä hillan, balsamiviinietikan, pihkan, tervan ja paahdettujen hedelmien aromeita"
Kyllähän ne puolukan seuraksi maistuvat.
Sisältää muutakin tuotesijoittelua, lusikka Hackman, lautanen Kultakeramiikka. Meillä, jotka asumme Hackmanin tehtaan lähiseudulla, on kiusallinen tapa kylässä ja ravintolassa tutkia vaivihkaa pöydän aseistuksen alkuperää.
Tuosta Savonia-sarjasta oli taannoin markkinoilla versio, "Hackminna", jossa oli muovinen tuppi kädensijana. Tehtaalle tuli palautetta hantaakin irtoamisesta, joissakin näytteissä oli selvät ruuvipenkin jäljet, joten ihan normaalirasituksessa ne eivät olleet irronneet.
Ratkaisu löytyi liimaamalla metallinvärinen nasta kahvan kummallekin puolelle, ikäänkuin niittiä kuvaamaan. Tyytyväisyys tuotteeseen palasi heti, ja alan lehdissäkin kehuttiin kestävää ratkaisua.
Nykyään Hackman-aterimet tehdään Ranskassa.
2.5.2011
Kevään kukkia
Im wunderschönen Monat Mai schneit es taivaan täydeltä. Kuvassa ja varmaan luvassakin on kuitenkin kukkaisniittyjen loistoa.
Rintakorun pyöräytti tyttäremme vieraillessaan meillä muutama päivä sitten. Jostain oli löytynyt 1970-luvun kukikasta kangasta ja erikokoisia nappeja. 1950-luvun harmaa perus-citroen 2CV (alkup. sis. 2 verohevosvoimaa) on ajettu koristeen viereen mittakaavaksi. Myönnettäköön, että se on hiukan pienempi niitä, joita käytin kulkimina joskus taannoin.
Kankaan ja kulkimen yhteys muodostuu siitä, että tuolla samalla tekstiilillä oli vihreä 2CV6 verhoiltu sisältä - penkit, ovipahvit, ikkunaverhot ja talvisin katon lisäeristeenä käytetty styroksi.
Toukokuuta kitaralla säestettynä, enemmän laulelman- kuin liedinomaisesti - ei paha:
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)
Aiheutetut
#
1950-luku
60-luku
aamuhartaus
aamutee
aapinen
aasinsillat
aateliset
Afrikka
aika
aikakauslehdet
ainekirjoitus
ajan kulku
ajankohtaisuus
ajatelmat
aku ankka
akvarelli
Alabama
alankomaat
Alaska
Aleksanteri III
Aleksis Kivi
alkoholi
alkuperäiskansat
alkusoitto
allegoriat
alumiini
Amerikka
ammunta
anagrammit
ananas
Anglia
animaatiot
anteeksianto
anteeksipyyntö
antirasismi
apinat
aprilli
apteekki
arabialainen kulttuuri
arabit
Arizona
arkiset väärinkäsitykset
arkkitehtuuri
arpajaiset
aseet
asetelma
askareet
askartelu
aterimet
Audi
auringonpimennys
australia
auto
Auto Union
autoilu
autokatsastus
autokilpailu
autokoulu
autolautta
Autot
avaruus
avioliitto
baarit
babysitting
Bach
banaani
banjo
Baranov
barokki
BB-talo
be bop
Beatles
beethoven
berberi
Bessie Smith
blogit
Blue Monday
blues
bmw
boogie-woogie
British Empire
broileri
Buddy Holly
Butlins
byrokraatti
bändit
cab calloway
Caterina Valente
cembalo
Chaminade
Charlie Parker
Chile
claves
Clayderman
Coca-cola
cognac
cola
colosseum
coverit
cowboy
daguerrotypia
Dalida
ddr
dekkari
design
Dexter Gordon
dinosaurukset
direktiivit
Disney
DNA
dodekafonia
doping
drinkit
Edmund Spenser
Edward Burnes
Eino Leino
ekspressionismi
elektronimusiikki
elokuva
elokuvat
elokuvataide
Elukat
Elvis
eläkkeet
elämänviisaus
englanti
enkeli
Erasmus
ergonomia
esivanhemmat
Espanja
etualan tarkennus
etätyö
EU
Eulenspiegel
euro
Eurooppa
euroviisut
faabelit
farkut
fasaani
filosofia
fleece
fluxus
Ford
formula 1
fotorealismi
Freddy Quinn
Galuppi
gamba
genealogia
Glen Miller
google
googlish
Grieg
grilli
grillimakkara
haaksirikot
hakit
hakkerointi
halaus
halko
hallitsijat
Hamina
hampaat
hampurilainen
Hankasalmi
harakka
harava
haudankaivuu
havaiji
Hazard
hedelmäpuut
hedelmät
hehkulamput
heinäkuu
heinänteko
helle
helmat
helmikuu
helmitaulu
helteet
henkilörekisterit
heraldiikka
herne
hevonen
hevoset
hiekka
hihamerkit
hihat
hiihto
hiilikuitu
hillo
hillotolppa
hippiet
historia
hiukset
Honda
horoskooppi
huhtikuu
huijarit
huilu
Hula
huonekalut
huopikkaat
huotra
huumori
huutokauppa
hymiöt
hymyhuulet
hyttyset
Händel
häntä
härkä
häät
höyry
höyryveturit
Ibsen
Idols
Iittala
IKEA
ikiliikkuja
ikkuna
ikkunanpesu
ilahduttaminen
ilmastonmuutos
impressionismi
intiaanit
Irlanti
iskelmät
islanti
israel
isänmaallisuus
isät
it-ala
itikka
itsenäisyys
Jack Scott
jalkapallo
Japani
jauheliha
jazz
jenkka
jeti
joet
John Coltrane
joulu
joulukalenteri
joulukuu
joulukuusi
joululaulu
joululaulut
joulumusiikki
joulupukki
jouluvalot
jouluvirsi
jouset
jousisoittimet
juhannus
juhlat
julisteet
junat
juoma
juomalaulu
juomat
juusto
juustokakku
jänis
järvi
jäsenkirja
jätelipeä
jääkiekko
jäätila
kaapit
kahvisuodatin
kaide
kaivos
kaksintaistelu
kalat
kaleidoskooppi
kalenteri
kalenteri. kevät
kalenteri56
Kalevala
kalkkuna
kalliomaalaus
kampa
kanava
kansa
kansakoulu
kansallispuvut
kansatiede
kantri
kapellimestari
karaoke
karhu
karkauspäivä
karkausvuosi
karppaus
kartat
kartta
kasakat
kasino
kassi
kasvit
katsastus
kattaus
kaukolämpö
kaukosäädin
kauniit valokuvat
kaupankäynti
kaupat
kauppamatkustaja
kauramurot
keinu
keinuminen
keisari
keittiö
Kekkonen
kello
kemia
kengät
kertomus
Keski-Suomi
keskiaika
keskiolut
keskuslämmitys
kestopuu
kesä
kesäkuu
kesäleski
kesäloma
kesämökki
kesätapahtumat
kevät
kielenkäyttö
kielet
kieli
kieli poskessa
kielioppi
kielitaito
Kihlaus
Kiina
kiinteistönhuolto
kilpailu
kilpaurheilu
kinkku
kirjaimet
Kirjallisuus
kirjapaino
kirjasto
kirjat
kirkko
kirkot
kirsikka
kirvat
Kirves
kissat
kitara
kitkeminen
kivi
klarinetti
koirat
koivupuu
kojeet
kokoonpanot
kola
koneet
konsertit
konsertto
konvarit
Korea
korkeakulttuuri
korot
korppi
korut
kotitalous
kotka
koulu
koulumuistot
kouluruoka
Kreikka
Kristiinankaupunki
kromosomi
kubismi
kukat
kukko
kulttuuri
kulttuuripääkaupunki
kuningas
kuninkaalliset
kuninkaat
kunnanvaltuusto
kunnat
kunta
kuntauudistus
kuntoilu
Kuopio
kuorolaulu
kuu
Kuuba
kuukaudet
kuulapelit
kuulo
kuulustelu
Kuusi
kuutamo
kuva-arvoitus
kuvaamataito
kuvankäsittely
kuvanveisto
kuvataide
Kvagga
kylpylä
kylätapahtumat
kyntö
kynät
kypärä
kyykkä
käki
kännykät
käpy
käsiteollisuus
käsityöt
käytännön opetukset
käännökset
laboratorio
Lada
lahjat
laivat
lakana
lammas
lampaat
lamppu
lamput
lapio
lasi
lasinaluset
laskimet
lastuvilla
lauantai
laukka
laulukirjat
Lehdet
Lehdistö
lehtivihreä
leijona
leikit
leipä
leivokset
lenin
lenkkeily
lentokoneet
les fauves. les six
levitteet
Lidl
lied
liettua
liha
lihapullat
liikenne
Liisa ihmemaassa
liiteri
Limburg
linja-auto
linnut
lintu
lintulauta
lippu
lipputanko
liputus
listat
loimi
lokakuu
loma
Loppiainen
lotto
louhos
lukio
lumi
lumicola
lumipallo
lumityöt
luolat
luonto
Luostari
luumut
luvaton ase
lyhenteet
lyijykynä
lämmitys
lämpötila
lääketiede
lääkkeet
lääkärit
Lönnrot
löytöretket
maahanmuuttaja
maailmankansalainen
maailmanloppu
maakuntalaulut
maaliskuu
maantieto
maapähkinä
maaseutu
maat
maatalous
Mainila
mainokset
maisema
maisemat
makkara
Mannerheim
Mannheim
margariini
Marilyn
marjat
Marketti
marraskuu
marssi
marssimusiikki
Marty Wilde
matematiikka
matkailu
matkakertomuksia
Matkus
matonpesu
matto
mausteet
media
meemi
meetwursti
mekaaninen musiikki
Meksiko
melodraama
meri
meripihka
merkit
merkkipäivät
messut
metronomi
metsästys
midi
mietelause
Mikkeli
Mikki Hiiri
mikrofoni
missit
mitalit
mmm
monot
moottoripyörät
mopot
Moskvitsh
Moskvitsh 407
Mozart
muisti
muisto
muistomerkit
munakas
muoti
muoviesineet
murre
murteet
museot
musiikki
musiikki. dallapé
musiikkitermit
musta makkara
mustarastas
myrsky
myötähäpeä
mäenlasku
Mäki
mäkihyppy
mänty
mökki
naakat
naakka
naisten viikko
naru
Nasta-kerho
nato
naulat
nelikenttä
Neuvostoliitto
New Mexico
nigerian kirjeet
niitit
niksit
nimenkirjoitus
nimet
nimipäivät
nobelpalkinnot
Nokia
nokkahuilu
Norja
Nostalgia
novellit
nuket
numerot
Nummisuutarit
nuohous
nuotit
nuottikirjoitus
nurmikko
nypyt
nyrkkitöny
näppäimistö
näytelmät
oboe
Okapi
Olavi
Olavi Virta
olut
olympialaiset
omaishoitaja
omaishoito
omena
omenapuut
Ooppera
oopperalaulajat
op-taide
oppikoulu
orava
orvokki
osavaltiot
paavi
Pacius
paikkakunnat
paimenet
paita
pakkanen
pakkoruotsi
Palestiina
palindromit
palloilulajit
pankki
paraati
parkkiautomaatit
partikkelit
partiointi
passi
pasta
Pat Boone
patsaat
pehmusteet
peippo
peltikatto
penkinpainajaiset
penkkarit
Pennsylvania
pensasaita
perhoset
perinne
perjantai
perspektiivi
peruna
peruskoulu
peräkärry
petaaminen
philosophy
piano
Picasso
piccolohuilu
pienoismallit
pihamaa
pihlajat
piippu
piirakka
pikkujoulu
pilvet
piste
pizzat
pokeri
poliisit
politiikka
polkka
polkupyörä
polttopuut
pommit
pop
Porilaisten marssi
pormestarit
poro
portteri
Portugali
posti
postimerkit
postmodernismi
potkukelkka
potkuri
Poulenc
prekessio
presidentinvaalit
presidentit
Preussi
prinsessa
prinssi
projektit
propelli
prosentti
prosenttiyksikkö
psykologia
puhallinmusiikki
puhaltimet
puhe
punkit
Puola
puolueet
puolukka
puolustusvoimat
purjo
purkkakuvat
Putin
puu
puuhevonen
puulajit
puupuhaltimet
puut
puutarhan hoito
puuteollisuus
puutyöt
puuveistos
pyykinpesu
pyöräily
pähkinä
päiväkirjamerkintöjä
päivämäärät
päiväntasaus
päähineet
pääministeri
pääsiäinen
pöllö
Quest
raamattu
radio
radio-ohjelmat
radioamatöörit
ragtime
raha
rakkaus
ralli
Rampal
Ranska
ranta
rautatiet
ravintola
ravit
ravut
Reg Owen
reino
renessanssi
renkaat
revolveri
Rick Nelson
ristiäiset
risusavotta
risut
ritarit
robotti
rock and roll
rokotus
romantiikka
Rooma
rovio
ruhr
ruis
Runeberg
runous
ruohonleikkuu
ruoka
ruokinta
Ruostumaton teräs
Ruotsi
ruotsin kieli
rusakko
ruska
rusketus
Russ Conway
ruusut
ruuvit
saappaanheitto
Saarenmaa
saarni
Sacha Distel
sade
sadut
sahapukki
sahatavara
sahaus
Saimaa
saippua
sairaala
sairaanhoito
sairaudet
sairaus
saksa
saksofoni
Salaatti
salakirjoitus
salami
salamurhat
salapoliisit
samba
sammakot
sananlaskut
sanaristikot
sanat
sandaalit
sanoitukset
sarjakuva
sarjakuvat
Sarkasmi
satelliitit
satelliitti
sattumuksia
sauna
Savo
savupiiput
Schleusingen
Schumann
Scifi
Seitsemän veljestä
sekalaista
selfie
sello
selluloosateollisuus
sementti
seteli
shoppailu
sibelius
sienitaudit
signac
siili
siilit
sijamuodot
sika
sillat
silmu
siluetti
sinappi
singapore
Sipilä
sipuli
sireeni
sirkus
sisävesimatkailu
skandaalit
skotlanti
snapsi
Snellman
Soisalo
soittimet
soitto
soittokeikat
sokeri
solmio
sommittelu
sormihyrrä
sosiaalinen media
sota
sotaväki
sote
sotilaat
Spike Jones
Spitfire
Sputnik
steppi
stride
suihkuhävittäjä
sukellusveneet
sukkahousut
sukkanauha
sukset
sukulaiset
sukututkimus
sulttaani
sumu
suojautuminen
suola
suolisto
suomenkieli
Suomi
Suonenjoki
surrealismi
suudelmat
suvivirsi
Sven Tuuva
syksy
syltty
sylvester
syntymäpäivät
syyskuu
syöpä
sä-passiivi
sädehoito
sähkö
sävellajit
säveltäjät
Säynätsalo
sää
säätila
taide
taidemuseo
Taiga
taistelut
taitto
takki
talouspolitiikka
talvi
talvirenkaat
talvisota
tammikuu
Tampere
tango
Tanska
tanssi
tanssimusiikki
tapahtumat
tarvikkeet
tasa-arvo
tatar
tattari
taudit
tavat
teatteri
Ted Herold
tee
teekutsut
tehtäviä
Teiniliitto
teiniyhdistys
teippi
tekniikka
tekokuu
tekstinkäsittely
teleportaatio
televisio
teltta
tenori
tenorisaksofoni
tervapääskyt
terveydenhuolto
terveys
terveysjuoma
Texas
The Beatles
The Belmonts
The Impalas
The Platters
tienpito
tietokilpailu
tietokirjat
tietokoneet
tietokonemusiikki
tietovuoto
tievalaistus
titus
toivotut
tonttu
Topelius
torkkupeitto
torvisoitto
tositeevee
toukokuu
traktorit
Trinidad
trumpetti
Tsaikovski
tsekki
Tukholma
tuli
tulipalot
tulitaide
tulitikkuetiketit
tulitikut
tulivuoret
tuohi
tupakka
tuppi
Turkin sota
Turkki
turkkilaiset
Turku
turve
tutkimusmatkat
tuttavat
tuuba
tuuli
TV
tv-ohjelmat
twist
Twitter
tyrni
tyylisuunnat
työkalut
työkalut. lumilapio
tähtitiede
täi
UFO
uinti
UK
ukkonen
Ukraina
ukulele
ulko-ovi
ulkomaalaiset
ulkomaat
unet
upseerit
urbaani sanakirja
urheilu
urheiluautot
urut
USA
uskonnolliset tilaisuudet
uskonnot
uuni
uusi vuosi
uuspeili
uutiset
vaa'at
vaahtera
vaakuna
vaakunat
vaalit
vaatetus
vaatteet
Valamo
valelääkärit
valetta
valkosipuli
vallankumous
valo
valokuvat
valokuvaus
valot
valssi
valtion laitokset
vanhojen vitsien tuunaus
vanhukset
vapaaehtoiset
vappu
Varkaus
varpaat
varuskunnat
vegaani
veivit
Venus
Venäjä
venäläinen musiikki
verikoe
vesi
vessapaperi
vetypommi
Vietnam
View-Master
vihannekset
viidakko
viihde
viikingit
viikonpäivät
viili
viina
viini
villi länsi
villieläimet
virka
virkamies
virkatie
viro
virret
visailut
vitamiini
viulu
Vivaldi
Vladimir Serov
vodka
voi
voiteluöljy
Volter Kilpi
vuodenajat
vuodet
vuosijuhlat
välimerkit
väriperspektiivi
värit
värityskirja
Wilbert Harrison
ydinsäteily
yhdydsanat
yhteislaulu
ylikonstaapeli
ylinopeus
ystävyys
ystävyyskunnat
ystävänpäivä
Yves Rocher
äänet
äänite
öljy
öljy-yhtiöt
Tämän teosteoksen käyttöoikeutta koskee Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Ei muutettuja teoksia 1.0 Suomi-lisenssi.