Päivän taidekuva on Gerard Terbochin vuonna 1648 maalaama teos, joka esittää Westfalenin rauhansopimuksen allekirjoittamista Münsterin kaupungintalolla. Minunkin puumerkkini sieltä löytyy, tosin ei sopimuksesta, vaan vieraskirjasta kuvan esittämässä salissa. Rauhan osapuolten edustajilla on keskisormen lisäksi myös etusormi koholla vakiintuneeseen v- eli valatyyliin. Viiden euron pääsylipulla sai mennä saliin ja kuunnella nauhalta tulevan esittelyn.
Viiden erillisen joulutorin, muutaman kirkon, polkupyörien sekä yliopiston lisäksi vanhassa keskustassa on useita museoita, joista kahdessa pistäydyin kirjoittamassa nimeni kirjaan. Toisessa oli kokoelma vanhempia ja uudempia raamattuja, Qumran-kääröjä, nuolenpääkirjoitustauluja, papyruksia ja olipa siellä Lutherin Martin kirjeitäkin vitriinissä. Kuvia sai ottaa ilman salamaa. Mukanani oli Nokia-merkkinen kamera, jolla voi myös soittaa musiikkikappaleita ja pelata erilaisia pelejä. Puhelimenakin sitä voi käyttää. Kuvassa olevassa kirjeessä on kolme allekirjoittajaa, joiden nimet käyvät ilmi esitelapusta.
Toinen museo esitteli lakkataidetta eri puolilta maailmaa. Hämmentäviä olivat venäläisen Palekh-ikonityylin mukaiset maalaukset 1920-luvulta 1960-luvulle. Vanhat pyhimykset ja kuva-aiheet oli korvattu useassa teoksessa uusilla. Leninin ja hiippalakkisten puna-armeijan sotilaiden myötä härjät ja muut juhdat sekä linnut olivat saaneet antaa tilaa maata möyriville traktoreille ja ilmaa pimentäville pommikonelaivastoille.
Mainita täytyy myös paikallinen panimoravintola, jossa listalla oli niin monimutkaisenniminen snapsi, että todennäköisesti sen voi tilata vain kerran, jos ei käytä nimeä "Ein gleiches"