26.2.2011

Karin keittiö, sipulilammas

Liharuokaa eri eläinlajeista on tällä palstalla valmistettu ennenkin. Hevonen palvattuna ja sika sekä nauta karjalanpaistina ovat aikaisemmin kuvissa esiintyneet. Nyt on vuorossa seuraava syötävä kotieläin, eli lammas.

Annos on kylmä voileipä-tyyppinen, ja sen perustana on ruisleipäviipale, jonka päälle on leikattu paksu viipale savulammasmakkaraa. Koska pyöreän makkaran halkaisija on suurempi kuin leipäviipaleen leveys, se on halkaistu puolikuun muotoiseksi. Kuvaa suurentamalla lihavalmisteen rakenne erottuu selvemmin. Pienet harmaat pisteet ovat rasvaa, joka joidenkin mielestä maistuu villasukalle. Villasukkaa en ole maistanut, joten en ota siihen kantaa.

Lampaan päälle on laitettu kaksi ohutta viipaletta punasipulia, jotka on kostutettu soijakastikkeella. Soija antaa lisää suolaisuutta ja pehmentää sipulin makua. Leivälle on lisätty vielä Savon Suonenjoella valmistettua Ingmanin raejuustoa luukatoa ehkäisemään.

Juomavalinnaksi suosittelemme viipyilevää, vahvaa, hedelmäistä, kypsää ja maanläheistä laatua.

5 kommenttia:

  1. Sanonko ma mita! ;(

    VastaaPoista
  2. hikkaj

    Valkoiset ja punaiset ovat, kuten tietänet, perin erilaisia. Sipuli on tässä annoksessa punasipulia, ei valkosipulia.

    VastaaPoista
  3. kariav

    http://hikkaj.blogit.kauppalehti.fi/blog/22465/titteleita-kuin-hattuja-herastuomari-pykalamaen-paassa

    kohta sipuli, kiitos! ;)

    VastaaPoista
  4. Näyttää syötävän hyvältä, mutta mistä on peräisin tuo savulammasmakkara? Oletko tehnyt itse vai ostanut?
    Ei muuten, mutta nyt tuota makkaraa pitäisi saada jostain. Leipä mulla jo onkin..

    VastaaPoista
  5. VonPee

    Makkaraa en toki itse ole valmistanut, lampaitakaan ei meillä ole. Lihavalmisteen toi tuliaisiksi tyttäreni, jonka ruokakuntaa sen maku ei miellyttänyt. Ovat saaneet sen tuttaviltaan. Yritän selvittää alkuperää.

    Samasta lähteestä oli myös tämä

    VastaaPoista