Pääsiäispäivän iltaan soveltuu tämänkertainen kevyt ja helppovalmisteinen herkku, joka on muunnelma aikaisemmasta reseptistä. Tässä kynsilaukka ja puolukkahillo on korvattu haukifileellä ja 17-prosenttisella emmental-juustolla.
Ainekset siis ovat:
- kaurapuikulaleipäviipale; mieltymyksen mukaan joko kansi- tai pohjapuoli.
- haukifile, kohtalaisen kokoinen
- sitruunapippuria
- voita
- öljyä
Valmistus:
Paista ehdottomasti ruodotonta haukifilettä kuumalla pannulla riittävästi kummaltakin puolelta voi-öljyseoksessa. Voi antaa väriä ja öljy on muuten terveellistä ja poistaa voin kolesterolin. Kokonaisesta pyydystämästäsi hauesta on sinun ehkä turha huonolla veitselläsi ja taidoillasi ruveta filettä irroittamaan. Onkin parasta tuntea joku enemmän kalastukseen perehtynyt henkilö, joka käydessään teillä tuo sinulle fileen valmiina. Tälläkeinoin säästyt monelta vaivalta.
Kun kala on kypsää, pieni se puikulan päälle sopiviksi paloiksi ja aseta tummempi puoli ylöspäin leivälle. Älä laita leivälle voita, koska kalassa on rasvaa paiston jäljiltä yllin kyllin, ja juusto sisältää sitä seitsemäntoista prosenttia.
Leikkaa juustosta reilunkokoisia tankoja ja aseta ne kalan päälle. Ripottele annoksen ylle sitruunapippuria. Juomaksi sopii moni neste, alkoholipitoisten kanssa tulee noudattaa kohtuullisuutta.
Sisältää tuotesijoittelua:
Leipä: Fazer
Lautanen: Kultakeramiikka
Juusto: Valio
Mauste: Meira
Hauki: Suomen sisävesistö
Vaxtuukki: Tokmanni
Voi: Valio
Öljy: X-tra rybsolja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti