12.3.2015

Ruho

Kuva: Robert Crumb 1967; koko tarina nähtävissä täällä
Suomalaiset lihapallerot ovat herättäneet globaalin keskustelun, jonka tuloksena vaikeroimme taas, että mitä ne meistä oikein ajattelee. Iltalehti kertoo pullia valmistettavan eläinten ruhosta. Kokki Kolmonen kertoo, että ruhosta niitä pitää tehdäkin. Itse hän valmistaa pyörykät sikanaudasta.

Ruho on tietysti triviaalimpi nimitys ruumiille. Vaikuttaisi epäeettiseltä, jos kerrottaisiin eläinperäisiä tuotteita valmistetun surmattujen eläinten ruumiinosista.

Sikavainajan muutamat ruumiinosat muuttuvat lihatiskillä porsaaksi ja lehmän kimpaleet häräksi. Porsas on sian lapsi, mutta härkä on kuohittu sonni, joita Suomessakin käytettiin aikoinaan vetoeläiminä.

Kolmosen mainitsema sikanauta ei kuitenkaan ole possuhärkää, koska se Iltalehden lihapullalogiikan mukaisesti on valmistettu ruhosta.

Lähdenkin tästä nyt hakemaan karjalanpaistia (2 ras./asiakas) L-marketin torstaitarjouksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti