Kesän alun kunniaksi grilliherkkuja. Kuten joskus aikaisemminkin, tässä pääsi käymään niin, että kerkesin syödä jo melkein koko annoksen, ennen kuin otin siitä kuvan. Kyseessä on hiiligrillillä hiillostettu sianlihaviipale, joka jo elintarviketuotantolaitoksessa oli maustettu, salaatti, joka koostui tomaatista, espanjalaisesta kurkusta - ei vaineskaan - rypäleistä, öljymarjoista, eli oliiveista, krikkalaistyyppisestä salaattijuustosta ja Thompson-viinirypäleistä. Palan painikkeena oli Iisalmessa pantua ja sitten rekka-autolla Viroon vietyä Tuplapukki-olutta. Oluen laatu paranee huomattavasti, kun sitä kuljetellaan edestakaisin maasta toiseen, samoin kuin eräät väkevöidyt Atlantin rannikon viinit, jotka tammitynnyreissään matkasivat purjelaivoilla aavojen yli. Kerrotaan, että joskus merimiehet olisivat lisänneet tynnyreihin arominvahvennukseksi nestettä, jolla eskimonaiset ainakin ennenvanhaan pesivät hiuksensa, mutta se lienee pahaa puhetta ja panettelua.
Sianliha on perussuomalaista evästä jos mikä; ei siihen somali tai muu vastaava ukko koske tikullakaan. Jos liha on vielä syöty kuten kuvassa - niin, että lautasella on viimeksi syöjän alkukirjain - on tavattoman helppo seurueessa tunnistaa mahdollisesti vaikkapa pakkoruotsiin päin kallellaan olevat. Börje, Gösta ja ennen kaikkea Åke saavat askarrella parin Tuplapukin jälkeen huomattavasti kovemmin kuin esimerkiksi Timo, Jussi tai Teuvo.
kav
VastaaPoistavaros vähän: Epsanjan kurkkua olet haukannut - onneksi jäi jämät!
Saatat elää vielä?
Kyllään se iha savolaesta kulukkuva on, Nilsijän Nipaselta näkkyy olovan peräsin.
VastaaPoistaKirjoitin espanjalaisesta, jotta teksti saisi jännittävämmän ja vaaranenteisen sävyn.