Vihannekset antavat sekä ruokapöytään että syöjälle virkeyttä, väriä ja vitamiineja. Päivän vihanneksena on herne, joita voi ostaa sangen edullisesti kuivattuina. Pienen liotuksen jälkeen itäneet herneet pistellään multaan, ja katso, jo muutaman vuorokauden jälkeen valmiina nautittaviksi on pitkiä herkullisia versoja, joita nykyään Michelin-miehet pistävät gourmet-annoksen päälle ristikkäin.
Kuvassa on kevyt iltapala ja samalla drinkki, helppo valmistaa, jos ruukussa ikkunalla on herneenversoja, ja pullonkorkinavaaja on tallella, ettei kruunukorkkia tarvitse takoa pöydänreunaan tai jyrsiä sitä hampaillaan auki.
Ainekset:
- Herneenversoja 1-2 kpl
- Koff Portteri-olutta
Valmistus:
Kaada olutta lasiin, ja jos juoma on lämmintä, katso, että se ei kuohu yli. Portteri on aika kallista, mieluummin siis suuhun kuin pöydälle. Pöytä on yleensä kuitenkin sen verran epäsiisti, että ei ehkä ole järkevää ryystää juomaa suoraan siltä.
Laita versot lasiin koristeeksi, katsele aikasi, syö ne sitten ja juo olut hitaasti nautiskellen.
Vihannesten käytön soisi lisääntyvän suomalaisessa ruokakulttuurissa. Varoittavana esimerkkinä muistan erään valtakunnallisen liiton toiminnanjohtajan, joka ruokailun yhteydessä kertoi tehneensä sopimuksen jäniksen kanssa. Hän kertoi olevansa syömättä sen eväitä, ja jänis ei ajaisi hänen autoaan. Ei ollut puhetta, kuinka kova kyty jäniksellä oli vanhan Saabin rattiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti